Cıdık: İşsizlik, geçim sıkıntısı had safhada

Okuduğunuz haber
1 MAYIS BİLDİRİSİ DAĞITIMINA ZABITA ENGELİ

TSO’dan İzin Belgesi Uyarısı

Anasayfa   /    Gündem    /    1 Mayıs bildirisi dağıtımına zabıta engeli

1 Mayıs bildirisi dağıtımına zabıta engeli

Çorum 1 Mayıs Tertip Komitesi, Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarında 1 Mayıs için hazırlanan bildirilerin dağıtılmasına zabıta ekipleri tarafından engel engel olundu.

GÜNDEM      28 Nisan 2021 - 16:43     0

1 Mayıs bildirisi dağıtımına zabıta engeli

 



1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününün pandemi koşulları gerekçe edilerek pazar yerinde görevli zabıtalar tarafından engellenmesine 1 Mayıs Tertip Komitesi tepki gösterdi.
Zabıtanın yetkisi olmadığı halde bildiri dağıtımına engel olmasını eleştiren Tertip Komitesi “Çalışmalarımızı engellemeye çalışan görevlilere buradan sesleniyoruz. Bizler, emek ve demokrasi mücadelemize kararlılıkla, azimle, inançla devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.
Çorum 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ekonomik kriz ve üzerine gelen tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve Covid 19 salgınına bağlı olarak zor günlerden geçtiklerini , yönetilemeyen salgın süreci ile emekçi kesimler açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe ve her türlü adaletsizliğe mahkûm edildiği ifade edilerek, Ülkenin yönetilememe sorunu pandemi bahane edilerek gizlenmeye itiraz eden yapılar, polis gücüyle bastırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Baskıyla, şiddetle, yasakla 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle sokağa çıkması engellenen emekçi kesimlerin haklı taleplerini ifade etmek için hazırladığı bildirilerin dağıtılmasına, afişlerin asılmasına dahi tahammülsüzlük en üst perdeden ülkenin her köşesinde acımasızca gösterildiği aktarılan açıklamada, "Altınevler Mahallesi’nde kurulan pazar yerinde Çorum 1 Mayıs Tertip Komitesinin planladığı 1 Mayıs bildiri dağıtım çalışması yetkileri olmadığı halde Çorum Belediyesi zabıta görevlilerince engellenmiştir. Çorum Belediyesi zabıtaları, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına bildiri dağıtan gruba sözlü ve fiili saldırıda bulunmuşlardır. Zabıta ekiplerinin arkadaşlarımıza saldırısına pazar yerindeki halktan da tepki gösterilmiştir" denildi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ