‘Hizmetlerimizi İşbirliği İçerisinde Yapmak İstiyoruz’ 

Okuduğunuz haber
AKADEMİSYEN ALIMLARINDA KİŞİYE ÖZEL İLAN VERİLEMEYECEK

Ekmekçioğlu işçileri CHP Genel Merkezi’nde

Anasayfa   /    Eğitim    /    Akademisyen alımlarında kişiye özel ilan verilemeyecek

Akademisyen alımlarında kişiye özel ilan verilemeyecek

-Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akademik kadro istihdamında 'liyakat ve fırsat eşitliğini' arttırmak amacıyla, öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Üniversitelere öğretim üyesi alımlarında özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek.

EĞİTİM      09 Mart 2021 - 13:28     0

Akademisyen alımlarında kişiye özel ilan verilemeyecek

 

 

Yükseköğretim kurumlarında  akademik kadro istihdamında 'liyakat ve fırsat eşitliğini' arttırmak amacıyla 'Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yaptıkları  çalışma neticesinde; profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarının özel şartlarında adaylara ait tez/uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamının yazılamayacağını belirterek,  “Ayrıca, ilanın özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek. Belirli bir adayı tanımlayan özel şartların öğretim üyesi alımlarındaki atama ilanlarında yazılmasını engellemeyi hedefleyen ve 'fırsat eşitliğini, rekabet ve kaliteyi önceleyen' bu düzenlememizin yükseköğretimimiz ve akademisyen adaylarımız açısından hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ