Hollanda’dan Çorum’a postayla uyuşturucu gönderdiler

Okuduğunuz haber
BAKANLIK EKMEKÇİOĞLU’NA, ‘DUR’ DEDİ; İŞÇİLERİN KOD-29’DAN ATILMASINI KABUL ETMEDİ

Başı bela da, tabancasını unutmuş hela da

Anasayfa   /    Gündem    /    Bakanlık Ekmekçioğlu’na, ‘Dur’ dedi; İşçilerin Kod-29’dan atılmasını kabul etmedi

Bakanlık Ekmekçioğlu’na, ‘Dur’ dedi; İşçilerin Kod-29’dan atılmasını kabul etmedi

-Çorum’da Ekmekçioğlu Metal fabrikasında çalışan 91 işçi sendikaya üye olduktan sonra işveren tarafından Kod-19 gerekçesiyle işten atıldı.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çorum’a gelen bakanlık müfettişleri Ekmekçioğlu Metal fabrikasında yaptıkları inceleme sonunda işçilere işsizlik maaşı bağlanmasına karar verdi. Kod-19’dan işten atılan işçilere ise, işsizlik maaşı bağlanamıyordu.

GÜNDEM      24 Subat 2021 - 12:08     0

Bakanlık Ekmekçioğlu’na, ‘Dur’ dedi; İşçilerin Kod-29’dan atılmasını kabul etmedi

 

Bakanlık müfettişleri incelemeler sonrası tuttukları  rapor doğrultusunda  işçilerin sendikaya üye olduktan sonra işten atıldıklarına dair iddialarına destekler karar verdi. 78 gün önce işten atılan 91 Ekmekçioğlu işçisine dün itibariyle işsizlik maaşı bağlandı.

Müfettişler konu hakkındaki hazırladıkları raporlarını yetkili kurum olan iş ve işçi bulma kurumuna sundular. Yapılan inceleme sonrasında 91  işçinin hakkında Kod-29’ dan işten atılamayacaklarına kanaat getirilerek işsizlik maaşı ödemesinin yapılacağı belirtildi. Rapor sonrasında kurum tarafından işçilere maaş ödenmesi ile ilgili bildiri yollandı.

78 GÜNLÜK İŞSİZLİK MAAŞLARINI ALACAKLAR

Daha önce DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından işçilerin işsizlik maaşı ödenmesi ve üzerlerine atılı Kod;29 uygulamasının haksızlığı dile getirilmiş ve sendika avukatlarının müracaatı sonrasında bakanlık konuyu incelemeye almıştı. İnceleme sonrasında işçilerin Kod-29’a uymadıkları atılı suçun işçiler tarafından işlenmediği müfettiş raporları sonrasında ortaya çıktı. Bunun üzerine İş ve işçi Bulma Kurumu 77 işçiye 78 günlük işsizlik maaşlarının ödeneceğini duyurdu.

KOD-29 MADDESİ NEDİR?

Kod 29'un karşılığı  işverenin “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” nedenine dayalı bir işten çıkarma yapıldığı anlamına geliyor. - Kod 29'a göre işten çıkarılan işçi, davayı kazanana kadar kıdem tazminatı, ihbar tazminatı alamadığı gibi işsizlik sigortasından da yararlanamıyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ