İŞKUR MÜDÜRÜ ŞAHAN GÖREVDE ALINDI

Okuduğunuz haber
‘BORÇ YAPILANDIRMA’ YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

BAŞARILI BÜROKRAT GÖREVE BAŞLIYOR

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ‘BORÇ YAPILANDIRMA’ YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

‘BORÇ YAPILANDIRMA’ YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Vergi ve prim borçlarının taksitlendirilmesi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi, SGK alacakları, oda aidatları ve öğrenim kredileri ile trafik ve idari para cezaları taksitlendirilebilecek.

EKONOMİ      17 Kasim 2020 - 10:15     0

‘BORÇ YAPILANDIRMA’ YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

 

 

Devlet alacakları yeniden yapılandırılmasının önünü açan düzenleme bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, 500 milyar liralık bir kamu alacağı yapılandırılmış olacak. 

Vergi yapılandırması, gelir, kurumlar, katmadeğer, özel tüketim, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak.

Öğrenim kredisi borçları, kamunun kira alacakları ile TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları da yapılandırılabilecek.

Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırma kapsamında olacak.

PRİM DESTEĞİ HAZİRANA KADAR UZATILABİLECEK

Yasa, borç yapılandırmanın yanı sıra istihdama yönelik de düzenlemeleri de kapsıyor. Buna göre Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

İşsizlerin yeniden istihdamı ile SGK'ye bildirilmeksizin çalışanların da istihdam edilebilmesi için iş veya hizmet sözleşmesi 1 Ocak 2019-17 Nisan 2020 döneminde sona erenlerle SGK'ye bildirilmeksizin çalışanların en son çalıştıkları iş yerlerine başvurmaları, işverenlerce de fiilen çalıştırılmaları halinde, işverenlere her ay kuruma ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek üzere günlük 44,15 lira destek verilecek.

Başvuruda bulunanlardan işverence işe alınıp, ücretsiz izne ayrılanlar için günlük 39,24 lira, bu kapsamda olup başvurusunun kabul edilmediğini bildirenler için ise söz konusu şartlar dahilinde hane başına günlük 34,34 lira destek sağlanacak.

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN ALTIN VE DÖVİZE VERGİ YOK

Varlık barışı ile yurt dışından getirilecek altın ve dövizden vergi alınmayacak.

Konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2022'ye ertelendi.

Salgın nedeniyle cezaevlerindeki hükümlülere uygulanan izin sürelerinin uzatma sayısı ise 3'ten 7'ye çıkarıldı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ