AK PARTİ KONGRESİ YARIN: TEK ADAY AHLATCI

Okuduğunuz haber
ÇERKEZOĞLU: İŞÇİLERİ AÇLIĞA MAHKÛM ETTİLER

EMRAH KUŞ DÜNYA ŞAMPİYONU

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ÇERKEZOĞLU: İŞÇİLERİ AÇLIĞA MAHKÛM ETTİLER

ÇERKEZOĞLU: İŞÇİLERİ AÇLIĞA MAHKÛM ETTİLER

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,Çorum Ekmekçioğlu Metal fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 90 işçiye destek vermek amacıyla Çorum’a geldi. Çerkezoğlu, haksız bir şekilde işten atılan Ekmekçioğlu işçileriyle DİSK olarak bütün örgütlü güçleriyle sonuna kadar bedeli ne olursa olsun birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

EKONOMİ      18 Ocak 2021 - 20:15     0

ÇERKEZOĞLU: İŞÇİLERİ AÇLIĞA MAHKÛM ETTİLER


 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, işten çıkarılan Ekmekçioğlu Metal İşçilerinin direnişine destek vermek için Çorum’a geldi.

Burada işten çıkarılan Ekmekçioğlu Metal İşçileri’ne destek vermek amacıyla konuşan Arzu Çerkezoğlu, “Sendikalı olmak, işine , emeğine sahip çıkmak bu dünya üzerindeki en onurlu şeydir. Ekmekçioğulları Metal A.Ş. işçileri Anayasal haklarını kullanarak Sendikamızda örgütlendiler. Sendikamızın işyerinde toplu sözleşme yapma çoğunluğunu kazanması sonrası sendikamıza üye olan 90 işçi işten çıkarıldı. Korona virüs salgını nedeniyle işten çıkarmalar yasak olduğu için işverenler, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/2. maddesini kod 29’u gerekçe göstererek çalışanlarını işten çıkarabiliyor. Ekmekçioğlu’nun patronu da 25. maddenin 2. fıkrasını (Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Açıkça işçileri açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiler” dedi.

“BİZ GÜCÜMÜZÜ CESERATİMİZ VE ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZDEN ALIYORUZ”

Ahlak ve iyi niyete uymayan hallerden işçi çıkarılıyorsa işveren bunu kanıtlamak zorundadır. Bu ülkede ölümüne çalışan işçilerin ahlakını ve iyi niyetini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Ekmekçioğlu patronuna sesleniyorum bu yanlıştan dönün. Vali’ye sesleniyorum 42 gündür mücadele veren bu işçileri görün. Çalışma Bakanlığına sesleniyoruz, burada yapılan işçi kıyımına sessiz kalmayın. Cumhurbaşkanına sesleniyoruz, bu haksızlığa sessiz kalmayın. İşverenler bu hakkı siyasi iktidardan alıyorlar. Biz ise gücümüzü ve cesaretimizi örgütlü gücümüzden, sendikamızdan, konfederasyonumuzdan DİSK’in onurlu geçmişinden alıyoruz. Biz gücümüzü ve cesaretimizi yoldaşlarımızdan, yol arkadaşlarımızdan, hayatı yeniden üreten ellerimizden, aklımızdan alıyoruz. Yarın işçi arkadaşlarımızla çalışma bakanlığına gideceğiz. Bir kez daha ifade etmek istiyorum, Ekmekçioğlu Metal İşçisi arkadaşlarımız bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırana kadar DİSK olarak bütün örgütlü gücümüzle işçi arkadaşlarımızın yanında olacağız. Sonuna kadar bedeli ne olursa olsun birlikte olacağız. İşverenler ve siyasi iktidar sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu öğrenecekler ” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ