‘Sebze pazarları haftada 2 gün açık olsun’

Okuduğunuz haber
CIDIK: İŞSİZLİK, GEÇİM SIKINTISI HAD SAFHADA

1 Mayıs bildirisi dağıtımına zabıta engeli

Anasayfa   /    Siyaset    /    Cıdık: İşsizlik, geçim sıkıntısı had safhada

Cıdık: İşsizlik, geçim sıkıntısı had safhada

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, esnafın ve vatandaşların gerek koronavirüs salgını, gerekse işsizlik nedeniyle büyük bir sıkıntı içinde bulunduğunu belirterek, iktidar partisinin acil destek paketi çıkarması gerektiğinin altını çizdi.

SİYASET      28 Nisan 2021 - 16:33     0

Cıdık: İşsizlik, geçim sıkıntısı had safhada


Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, esnafın ve vatandaşların gerek koronavirüs salgını, gerekse işsizlik nedeniyle büyük bir sıkıntı içinde bulunduğunu belirterek, iktidar partisinin acil destek paketi çıkarması gerektiğinin altını çizdi.
Cıdık "Hiç değilse şu ramazan günlerinde, her bir vatandaşımıza bin lira verilecek şekilde bir destek paketi devreye alınmalıdır. Bakın; 128 milyar dolar demiyorum, 84 milyar liradan bahsediyorum" dedi.
Geçim sıkıntısının had safhaya ulaştığına dikkati çeken Cıdık "Türkiye'de geniş tanımlı işsizlik %30'lara dayandı. Genç işsizlikte rekor üstüne rekor kırılıyor. Babalar işsiz, evine aş götüremiyor. Türkiyemiz, insanımızın her geçen gün daha da fakirleştiği, küçük bir azınlığın servetine servet kattığı ancak çoğunluğun kuru ekmeğe, patatese, soğana muhtaç bırakıldığı bir ülke olamaz, olmamalıdır" ifadesini kullandı.
Faruk Cıdık yaptığı basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Cıdık'ın basın açıklaması şu şekilde:
Bugün Türkiye'yi sözde "Ermeni Soykırımı" ile itham eden Amerika'yı bütün dünya Vietnam'da, Afganistan'da ve Irak'ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanımaktadır. Kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika, ülkemizi ve tarihimizi masumlara kastetmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülkedir. Bugün olduğu gibi yarın da zulümlerle anılacak olanların iftiralarına tarih asla itibar etmeyecektir.

"İNSANIMIZ DESTEK BEKLİYOR"
Esnafımız, çalışanlarımız, topyekûn vatandaşlarımız çok zor günler yaşamaktadır. Bir yandan Covid-19, diğer yandan geçim sıkıntısı... İnsanımız, uzunca bir süredir bu cendere arasında sıkışıp kaldı. Adeta kovit günümüzün vebası; geçim sıkıntısı ise kolerasıdır! İnsanımız veba ve kolera arasında seçim yapmaya zorlanmamalıdır.
Bugün böylesine bir ortamda öncelikli olarak konuşmamız gereken şey insanımızın yaşadığı sıkıntıların nasıl telafi edileceğidir. İktidarın üzerine düşüyor tüm sorumluluk. Para politikasını, vergi politikasını iktidar belirleyecek.
Çalışmayan esnaf kirasını nasıl ödeyecek? Elektrik faturasını, işçisinin ücretini nasıl ödeyecek? Bir yıldır destek bekleyen, geçim sıkıntısı ile boğuşan, faiz bataklığına terk edilen esnafımız, gündelik işçilerimiz, servis şoförlerimiz ve daha sayamadığım nice mağdur insanımız destek bekliyor.
Devletin kendisine yardım eli uzatmasını, iktidarda bulunanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olma gayretini sarf ettiğini görmek istiyor.
Bu nedenle geçen seneden bugüne, zaman zaman gündeme getirdiğimiz bir çağrıyı yineliyorum. Hiç değilse şu ramazan günlerinde, her bir vatandaşımıza bin lira verilecek şekilde bir destek paketi devreye alınmalıdır. Bakın; 128 milyar dolar demiyorum, 84 milyar liradan bahsediyorum.
Emin olun, zor bir şey değil! Geçen hafta söylemiştim emeklilerin durumu daha zor olduğu için bin liralık bayram ikramiyesini bin 500 liraya çıkarın, dedik. Emin olun, bu destek çekilen sıkıntıları bir nebze olsun azaltacak pazarı da harekete geçirecek, esnafımız üreticimiz nefes alacak.
Efendim, nereden bulacağız bu parayı? Yeri geldiği zaman parayı basıp milyarları devreye sokabiliyorsunuz! Onu nasıl yapıyorsanız bunu da öyle yapmalısınız!

GEÇİME ODAKLANALIM
Güçlendiğini iddia eden bir ülkeden; borç bulamayan, hazinesi tamtakır, Merkez Bankası ekside çalışan bir ülke haline geldik. Bu durum bugünkü iktidarın kabahatidir. Büyümeyi inşaatla, rantla özdeşleştirmiş bir anlayış terk edilmeden ülkemizin ayağa kalkması mümkün olamaz. Bunlar göz önüne alınmazsa ülkemiz sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyüyemiyor. Çiftçinin, emeklinin, esnafın, işçinin, dar gelirlinin, asgari ücretlinin, memurun halinden anlayan yok.
Türkiye'de geniş tanımlı işsizlik %30'lara dayandı. Genç işsizlikte rekor üstüne rekor kırılıyor. Babalar işsiz, evine aş götüremiyor. Türkiyemiz, insanımızın her geçen gün daha da fakirleştiği, küçük bir azınlığın servetine servet kattığı ancak çoğunluğun kuru ekmeğe, patatese, soğana muhtaç bırakıldığı bir ülke olamaz, olmamalıdır.
Sadece seçim kazanma ve koltukta kalma hırsının ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Vatandaşımızın derdi geçimdir. İnsanımızın önceliği ekonomik koşullarının iyileşmesidir. İktidar bir adım atmış, 3 milyar elektrik şirketlerine para ödeniyor ama hemen tedbir alınıyor. Bu 3 milyar gelecek faturalarda vatandaşa yansıtılacak. Vatandaşın derdine derman olmayı bıraktılar, dert üstüne dert yüklüyorlar!
Evine götüreceği ekmeği, çocuğuna alacağı kıyafeti, ayın sonu gelince ödeyeceği kirayı ve faturaları kara kara düşünen insanımızın problemlerini görmezden gelen siyaset anlayışını reddediyoruz. Saadet Partisi olarak bıkmadan, usanmadan vatandaşın derdini, sıkıntısını ve çözüm yollarını konuşacak, geçim meselesini sürekli gündemde tutacağız. Önceliğimiz geçimdir, derdimiz milletin derdidir, sıkıntımız geçim sıkıntısıdır.
Saadet Partisi olarak daha seçim gündemde değilken ittifakların konuşulmasına karşı biz; gelin, vatandaşlarımızla Geçim İttifakı yapalım, dedik! Çünkü milletimizin derdini konuşmaya ihtiyacımız var. Geçim İttifakı şu anda seçim ittifakının önünde olan bir konu. Biz bu ittifakı her hafta gündeme getireceğiz ve tekliflerimizi tek tek sıralayacağız. "

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ