ARAÇ KONVOYU YASAKLANDI

Okuduğunuz haber
ÇORUM’DA GÜZEL ŞEYLERDE OLUYOR

KIZILAY EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI BAŞLATTI

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    ÇORUM’DA GÜZEL ŞEYLERDE OLUYOR

ÇORUM’DA GÜZEL ŞEYLERDE OLUYOR

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu ortaklığında İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde yürütülmekte olan toplumun sokak hayvanları ve doğal yaşam alanları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, hayvan sevgisi bilincini yerleştirmek amacıyla hazırlanan “Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz (CANDAŞ)” Projesi faaliyetlerine devam ediyor.

SAĞLIK      24 Eylül 2020 - 12:06     0

ÇORUM’DA GÜZEL ŞEYLERDE OLUYOR

 

Proje ile aynı zamanda kamu kurumları arasında ve Kamu-STK arasında ortak çalışma kültürü geliştiriliyor.

Proje çalışmalarına yönelik bilgi veren proje paydaşları tarafından yapılan açıklamada, “Çorum Valiliğinin himayelerinde devam eden çalışmalarda Hitit Üniversitesi yerleşkelerine konulacak olan kedi evleri son aşamaya gelmiştir. Mahalle aralarına konulacak besleme kaplarının prototipi hazırlanmış, diğer modellerin yapımı devam etmektedir. Alaca Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri projeye katkı sağlamakta hem de pratiklerini geliştirmek üzere Çorum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde eğitim almaktadırlar. Hayvan bakımevlerinde hayvanların bakım ve tedavileri yapılmasına yardımcı olmaktadırlar” denildi.

Açıklamanın devamında, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne, “Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz (CANDAŞ)” proje ekibi proje faaliyetleri kapsamında bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. Veteriner İşleri Müdiresi Paria Tabatabaei ev sahipliğinde ve veteriner hekimlerden çalışmaları ve faaliyetleri hakkında brifing notları alarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Samsun Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi fiziki imkanları ve çalışma koşulları yerinde görülmüş, İlimizde yapılması planlanan hazırlık aşamasındaki çocuk köyü ve hayvan hastanesi ile ilgili olarak Samsun Veterinerlik İşleri Müdürlüğü barınak ve hayvan hastanesi tesislerinde iyi uygulamaların ilimize transferi amacıyla çalışmalar hakkında bilgi edinilmiştir. Hitit Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü öğrencileri de proje çalışmalarına dahil olmaktadırlar” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ