İçişleri Bakanlığı: 300 bin kişiyle korona denetimi yapılacak

Okuduğunuz haber
ÇORUM'UN EN BÜYÜK TİCARET MERKEZİ’Nİ AHİ EVRAN YAPACAK

On dilim kavunu marka yapma çalışması

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Çorum'un en büyük ticaret merkezi’ni Ahi Evran yapacak

Çorum'un en büyük ticaret merkezi’ni Ahi Evran yapacak

Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri’nin mimarlık sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı.

EKONOMİ      16 Mart 2021 - 16:52     0

Çorum'un en büyük ticaret merkezi’ni Ahi Evran yapacak

 

İçerisinde 250 metrekareden 2 bin metrekareye kadar 989 iş yeri bulunan Ahi Evran Sanayi Şehri projesinde olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

8 yıldır sanayi esnafının merakla beklediği proje için mimarlık sözleşmesi imzalandı. Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi’nin binasında gerçekleştirilen imza törenine, Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, MHP eski Belediye Başkan Adayı ve mimarlık şirketi ortaklarından Kenan Şahin ve Halil İbrahim Özcan ile kooperatif yönetimi katıldı.

İmza öncesi bir konuşma yapan Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, “250 metrekare 375 tane, 500 metrekare 344 tane, 180 tane 1000 metrekare, 90 tane de 2000 metrekare işyeri kazandırmak için bugüne kadar çalıştık. Yaklaşık 9 yıldır insanlar, ‘ne zaman başlayacağız’ diyor. Burası hemen işe başla yeri değildi. Burası mera arazisiydi. Önce arsayı almadan mimarı projeyi çizdiremiyoruz. Önce arsayı aldık” dedi.

Arsanın iki taksitinin de ödendiğini vurgulayan Yalçın Kılıç, “Arsamızı aldık. İki taksitimizi de yatırdık. 24 taksitimizin 21 taksiti kaldı. Esnafımız yatırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Esnafa karşı şeffaf olacaklarını belirten Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç, “İnsanlar bizlerden bir şey istediği zaman tabloya bakacaklar. Kamuoyunu yoklamadan binalarımızın şekillerini de belirlemeyeceğiz. Esnafımız isteyecek bizler yapacağız” şeklinde konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Kılıç, “Esnafımız, bugünden sonra taksitlerine riayet etsinler. Çünkü arsamızı aldık. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Burada alınmayan bir şeyi aldık diye basının karşısına çıkmayız. Yapılmadık bir projeyi yapıyoruz diye çıkmayız” diye konuştu.

Mimarlık projesini yapacak olan firmanın ortağı Kenan Şahin ise projenin istihdam odaklı olduğuna dikkat çekti. Şahin, “Ahi Evran sanayi şehri projesi, Çorum’un eksiklerini kapatma girişimidir, istihdam yaratma girişimidir. Hem memleket açısından üretime katkı verilecek hem istihdam açısından insanlarımıza can suyu olacak bir projedir” dedi.

Esnafın talep ve ihtiyaçları göz önüne alınarak projenin hazırlanacağını vurgulayan Şahin, “Biz bütün esnafımızı dinleyerek, esnafımızın taleplerini, ihtiyaçlarını göz önüne alarak, zamanın ve çağın gereklerine dikkat ederek, özellikle yaşanmış tecrübelerden faydalanarak projeyi oluşturacağız. Daha önce de güzel sanayi siteleri yapıldı ama yaptıkça eksikleri fark ediyoruz. Bunların hepsini toplayarak güzel bir iş yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer mimarlık firması ortağı Halil İbrahim Özcan da “Projenin alanı 600 bin metrekare civarında. Sanayi Sitesinden ziyade Sanayi Şehri demek daha doğru olur. Bizim Türk milletinde ‘Evinden çok iş yerinde vakit geçirir’ diye bir laf vardır. Bunların hepsini göz önünde bulunarak Çorum’un gelişmesine katkı sağlayacak, sürdürülebilir, geliştirilebilir bir proje ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı.

Daha sonra Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, Mimarlık Şirketi Ortaklarından Kenan Şahin ve Halil İbrahim Özcan ile birlikte Ahi Evran Sanayi Şehri’nin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.

Başkan Kılıç, burada da katılımcılara yapılması planlanan projenin detaylarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ