KARANTİNAYI İHLAL EDEN 8 KİŞİ YAKALANDI

Okuduğunuz haber
“ÇORUM'UN FELAKETİ OLACAK O RANTI SİZE YEDİRMEM”

BAŞKAN ŞAHİNER’DEN SAĞLAR'A SERT TEPKİ

Anasayfa   /    Siyaset    /    “ÇORUM'UN FELAKETİ OLACAK O RANTI SİZE YEDİRMEM”

“ÇORUM'UN FELAKETİ OLACAK O RANTI SİZE YEDİRMEM”

Bugün Hürriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çimento Fabrikası’nın 1 milyon 384 m2’lik alanını satın alacaklarının söyledi.

SİYASET      01 Ocak 2021 - 18:51     0

“ÇORUM'UN FELAKETİ OLACAK O RANTI SİZE YEDİRMEM”

 

Buranın Çorum’a kazandırılması noktasında çok önemli aşamaya geldiklerini ifade eden Başkan Aşgın, “Son 3 aydır Brezilyalı firma ile görüşmemiz devam ediyor. Finans kısmını tamamladık. Peşinatla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki hafta içinde Ankara’da tekrar görüşeceğiz” dedi.

Halil İbrahim Aşgın’a ilk tepki Avukat Teoman Şahin’den geldi. RotaÇorum’a konu hakkında açıklamalarda bulunan Teoman Şahin, “ Çorum’un felaketi olacak o rantı sizlere yedirmem. Şimdiden bilin”dedi.

Teoman Şahin, “Bugün Çorum Belediye başkanı bir açıklama yaparak Çimento fabrikasının alanı olacak bölgeyi satın alacaklarını duyurdu.Sevdindim zira aklımdaki projeydi ve belediyenn bazı yetkilileriylede paylaşmıştım. Daha öncede o bölgenin imara sokulması ve değerlendirilmesi söz konusu olmuştu ama o günkü belediye başkanının aç gözlülüğü nedeniyle fabrikanın sahibi Brezilyalılar kızmış ve fabrikayı tasfiye etme kararı almışlardı.Sonrasını biliyorsunuz aşamalar içinde fabrika kapatıldı ve yatırımlar sivasa kaydırıldı yani Çorum ciddi bir ekonomik gelirini kaybetti. Yalnız bu işte dikkat edilmesi gereken bir husus var. O bölge alınıp imara açılırsa ne olacak? Nasıl kullanılacak? Özellikle ikamete yapılaşmaya açıldığında kıstaslar ne olacak? Eğer yatay mimari şeklinde yada birkaç katlı konutlaşmaya açılırsa sorun yok bir mahallemiz daha olur. Fakat dikey mimari dediğimiz şekilde tıpkı daha önce stadyum yerine düşündükleri gibi 20 şer 30 ar katlı binalar düşünülürse şimdiden söyleyim buna yasal çerçevede karşı çıkarız.” Diyerek, “ Hiç kimsenin o bölgeyi rant olarak görmesine,birilerine peşkeş çekilmesine razı olmayız. Hem imar planına hemde ihaleyle alınmasına karşı hukuk mücadelemizi veririz. İhaleye girmeyi düşünenler şimdiden bu gerçeği bilsinler. O bölgeye şehre güzel bağlantı yolları ve trafik düzenlemeleri de düşünülerek çok güzel sportif yada sosyal tesisler yapılabilir bazı kamu kurumları o bölgeye taşınabilir. Hatta tüm sağlık kuruluşları da taşınabilir. Belki bu konunun uzmanı mimarlar mühendisler çok güzel projeler geliştirebilirler. Bu güzel ve müjdeli haber vesilesiyle Çorum belediye başkanlığını iktidarıyla muhalefetiyle Çorum belediye meclis üyelerini ve Çorumun rantiyecilerini şimdiden uyarıyorum.Zira geçmişte gördük yaşadık bazen hepsi birlikte böyle çirkin işlerde ortaklık yapabiliyorlar. Çorum halkının aleyhine girişimlerine izin vermeyiz. Birde şu var keşke müjde o yerler satın alındıktan sonra verilseydi şimdi pazarlık gücümüz azalacak” dedi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ