Ekmekçioğulları işçileri Çalışma Bakanlığı ile görüştü

Okuduğunuz haber
DEFOLU ÜRÜNLERDEN SİRKE ÜRETİLECEK

EMEP’den bakana: 94 yaşındaki annem halen aşı olmadı

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Defolu ürünlerden sirke üretilecek

Defolu ürünlerden sirke üretilecek

Çorum Gıda Tarım İnşaat Makina Ticaret A.Ş. yetkilisi Tuğçe Ilıca ile TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, sirke fermantasyona dayalı ürün üretimi ile ilgili destek projesinin protokolünü imzaladı.

EKONOMİ      21 Ocak 2021 - 12:34     0

Defolu ürünlerden sirke üretilecek

 

-IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrı Döneminde çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü kapsamında katma değerli ürün üretimine yönelik 4,2 milyon TL yatırım tutarlı projeler desteklenecek.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur, yaptığı açıklamada, “Sözleşmesini imzaladığımız katma değerli ürün üretimine yönelik bu yatırımla, Çorum’da sirke ve fermantasyona dayalı ürün üretimi içeren bir yatırıma ilk defa destek vermiş olacağız. Başarıyla kısa süre içerisinde tamamlanacağına ve hayat bulacağına inandığımız bu yatırım ilimize hayırlı olsun. TKDK olarak Çorumlu yatırımcılarımızı projelerinde desteklemeye, böylesi katma değer yaratan ve istihdam sağlayan verimli projelerin ortaya çıkmasına katkı sağlamaya her daim devam edeceğiz” dedi.

 

YILDA 1000 TON MEYVE İŞLENİP 1200 TON SİRKE ÜRETİLECEK

Projeleri hakkında şirket yetkilisi Ilıca ise TÜİK verilerine göre üretilen meyvenin yüzde 26’sının tüketiciye ulaşmadan çeşitli nedenlerle kaybolduğunu anımsattı. Kendilerini bu yatırıma yönlendiren düşüncenin temelinde kayıplardan istifade etmek ve en aza indirmeye katkı sağlamak fikrinin yattığını vurgulayan Ilıca, şunları kaydetti:

“Kuracağımız tesisimizde çoğunlukla hafif defolu, pazar değeri düşük, bahçelerde kalan veya meyve depolarında tasnif dışı olarak ayrılan meyveleri kullanıp, üretim kaybı olan bu ürünleri ekonomiye kazandıracağız. Bu meyveleri, hijyenik ortamda hiçbir kimyasal kullanmadan uygun şartlarda temizleyip, dezenfekte ederek sirke veya fermantasyon işleri ile geri kazanacağız. Kaybolmaya aday ürünlerin değerlendirilmesi, katma değer ve istihdam yaratılmasıyla hem biz hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak. Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstereceğimiz yatırımımızı tamamladığımızda yılda 1000 ton meyve işleyip, 1200 ton sirke üretmeyi hedefliyoruz. Umuyoruz ki, bugün yatırım sözleşmesini imzaladığımız tesisimiz, TKDK’nın da desteği ile örnek bir işletme olacaktır.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ