Defolu ürünlerden sirke üretilecek

Okuduğunuz haber
EMEP’DEN BAKANA: 94 YAŞINDAKİ ANNEM HALEN AŞI OLMADI

EMEP’den bakana: 94 yaşındaki annem halen aşı olmadı

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    EMEP’den bakana: 94 yaşındaki annem halen aşı olmadı

EMEP’den bakana: 94 yaşındaki annem halen aşı olmadı

Emek Partisi (EMEP) Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “90 yaş üzerindeki vatandaşlara aşılama yapıldı” şeklindeki açıklamasının basında yer aldığını ancak 94 yaşındaki annesinin halen aşılanmadığını söyledi.

SAĞLIK      21 Ocak 2021 - 13:13     0

EMEP’den bakana: 94 yaşındaki annem halen aşı olmadı

 

 

94 yaşındaki annesi Cennet Aygün’ün aşılanması için Evde Sağlık Hizmetleri tarafından kendisinin arandığını belirten Aygün, ilk önce “aşı için eve gelmek istiyoruz” denildiğini, ertesi gün ise aşının sonra yapılacağının söylendiğini belirterek, aşı konusunda yaşanan karmaşıklığa bir anlam veremediğini bildirdi.

Aygün, yaptığı açıklamada, “Ben 94 yaşındaki Cennet Aygün'ün oğluyum. 19 Ocak 2021 günü saat 18.39’da Evde Sağlık Hizmetlerinden arandım. Cennet Aygün'ün yakını ile görüşmek istediklerini söylediler ben de ‘buyurun ben oğlu oluyorum’ dedikten sonra ‘annenize aşı yaptırmak istiyor musunuz?’ diye sordular. Ben ‘Evet’ dedikten sonra ‘o zaman yarın sabah geleceğiz’ dedi. Ben de ‘bekleriz’ dedim. 20 Ocak 2020 günü saat 09.47’de Evde Sağlık Hizmetlerinden tekrar aradılar, ‘aşıya gelecektik ancak Bakanlık iptal etti’ dediler. ‘Neden’ diye sordum, ‘yazılım hatası olmuş, biz ileriki zamanlarda yine arayacağız’ dedi. Ben de iyi niyetli olarak ‘tamam’ dedim” diye konuştu.

Ancak 20 0cak tarihli Sayın Sağlık Bakanı’nın ‘90 yaş üzeri yaklaşık 360 bin kişinin aşılmasının tamamlandığını, şimdi de 85 yaşa başladıklarını’, sözlerini basından okuduğunu söyleyen Hıdır Aygün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“21 Ocak 2020’de sabah saatlerinde Evde Sağlık Hizmetlerini aradım ve ‘siz bana aşıyı ertelediğinizi söylediniz ancak bakanlık 95 yaşını bitirdiklerini açıklıyor’ dedim. Bana ilk aradıklarında ‘aşı vardı gelecektik’ dedi ancak gece 22.00’de ‘yazı’ geldi, aşıları bizden alacaklarını Aile Hekimlikleri ve aile sağlık ocaklarının yapacağını söylediler dedi. ‘Biz de mağdur olduk, mahcup olduk’ dedi.

Sayın Sağlık Bakanı ‘biz 90 yaşını tamamladık’ diyor ancak annem aşı olmadı, kimin ne zaman yapacağınızı da bilmiyorum, yetkililerden açıklama bekliyoruz.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ