SÜT PRİMLERİ HAFTA SONU ÖDENECEK

Okuduğunuz haber
EURO TÜM ZAMANLAR REKORU KIRDI

KOCA: SALGIN TÜM ÜLKEDE TIRMANIŞA GEÇTİ

Anasayfa   /    Ekonomi    /    EURO TÜM ZAMANLAR REKORU KIRDI

EURO TÜM ZAMANLAR REKORU KIRDI

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla tarihi seviyelerini 7.97'nin üzerine taşıyan dolar/TL, bugün rekor seviyelerin hemen altında seyrediyor. Euro /TL ise 9,4489 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

EKONOMİ      23 Ekim 2020 - 13:08     0

EURO TÜM ZAMANLAR REKORU KIRDI

 

 

urt içi piyasalarda tüm dikkatlerin çevrildiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının dün sürpriz bir kararla faizi değiştirmeden tamamlanmasının ardından, gözler yeniden jeopotilik gelişmelere döndü. Dünkü kararın ardında 7,97'nin üzerine çıkarak rekor tazeleyen dolar/TL, haftanın son işlem gününde zirvenin hemen altında değerleniyor. Euro/TL ise 9.4489 ile dünkü rekor seviyelerini bir kademe daha yukarı taşıdı.

KÜRESEL PİYASALAR YATAY SEYİRDE

ABD başkanlık seçimine iki hafta kalması ve canlandırma paketi görüşmelerinin bir sonuca ulaşmasının beklenmesiyle tedbirli davranan yatırımcıların etkisiyle küresel borsalar sınırlı değişim gösterdi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay seyretti. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Çin lokomotif endeksi de yüzde 0.2 yükseliş kaydetti. ABD vadelilerinde de yüzde 0,1 civarı artılar söz konusu.

ALTIN DÜNKÜ YÜKSELİŞİN ARDINDAN BUGÜN SAKİN

Altın ABD canlandırma paketinde eninde sonunda anlaşmaya varılacağı umutlarının yatırımcının enflasyona karşı koruma olarak gördüğü altına olan talebi artırmasıyla hafif yükseldi ancak doların güçlenmesi kazanımları sınırladı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 1'den fazla geriledikten sonra bugün yüzde 0,1 yükselerek 1.906 dolarda seyretti. Haftalık olarak ise yüzde 0,4 yükseliş kaydetti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ