Okuduğunuz haber
GÜLABİBEY MAHALLESİ'NDE BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

ASGD'de yeni başkan Rıfat Kara

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    Gülabibey mahallesi'nde bir apartman karantinaya alındı

Gülabibey mahallesi'nde bir apartman karantinaya alındı

Çorum Merkez Gülabibey Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda 6 hanede koronavirüs çıkmasının ardından 10 gün süreyle karantina altına alındı.

SAĞLIK      29 Mart 2021 - 12:45     0

Gülabibey mahallesi'nde bir apartman karantinaya alındı

 

 

Edinilen bilgilere göre, Gülabibey Mahallesi Bağcılar 65. Sokakta bulunann Bağcılar apartmanında 9 hanenin 6'sında koronaviürs pozitif vaka bulunmasının ardından apartman 10 gün süreyle karantina altına alındı.

Çorum İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden, Vali Mustafa Çiftçi Başkanlığında, 27/03/2021 tarihinde saat 11:00’de Valilik Binası Toplantı Salonunda olağanüstü olarak toplandı.

Toplantıda Covid-19 vakaları sebebiyle halk sağlığının korunması amacıyla 27/03/2021 tarihi Cumartesi Günü saat 15:00’den itibaren 10 (on) gün süreyle karantinada/izolasyonda olmalarına, belirtilen adreste yer alan dış kapı numarası 2 olan Bağcılar Apartmanına giriş çıkışların 10 (on) gün süreyle kısıtlanmasına ve belirtilen Bağcılar Apartmanının karantina bölgesi olarak ilan edilmesine karar verildi.

2021/19 nolu alınan karara göre, İlimiz merkezinde İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri tarafından vaka takip çalışmaları neticesinde;

MADDE 1- İlimiz merkez Gülabibey Mahallesi Bağcılar 65. Sokakta yer alan dış kapı numarası 2 olan Bağcılar Apartmanında 27/03/2021 tarihinde yapılan filyasyon çalışmasında, apartmanda 9 hanenin bulunduğu, 8 hanenin ikamet amaçlı kullanıldığı ve 6 hanede Covid-19 pozitif vaka olduğu tespit edilmiş olması sebebiyle, söz konusu apartmanda ikamet eden tüm kişilerin; Covid-19 salgının yayılımının önlenmesi, olası bulaşmaların önüne geçilmesi, halk sağlığının korunması amacıyla 27/03/2021 tarihi Cumartesi Günü saat 15:00’den itibaren 10 (on) gün süreyle karantinada/izolasyonda olmalarına, belirtilen adreste yer alan dış kapı numarası 2 olan Bağcılar Apartmanına giriş çıkışların 10 (on) gün süreyle kısıtlanmasına ve belirtilen Bağcılar Apartmanının karantina bölgesi olarak ilan edilmesine,

MADDE 2- İlimiz merkez Gülabibey Mahallesi Bağcılar 65. Sokakta yer alan dış kapı numarası 2 olan Bağcılar Apartmanında ikamet eden ve izolasyonda/karantinada bulunan kişilerin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanmasına, Apartmanın giriş ve çıkış kontrollerinin ve güvenliğinin kolluk birimleri tarafından sağlanmasına,

MADDE 3- Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesine, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

MADDE 4- Bu kararın bilgi için Sağlık Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığına, gereği için Çorum Belediye Başkanlığına, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne(AFAD), Valilik 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, Çorum İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ