AYM yayın organlarının kapatılmasına gerekçe olan KHK maddesini iptal etti

Okuduğunuz haber
GÜLOĞLU, ALPARSLAN TÜRKEŞ'İ ANDI

Leblebi mi kavrulacak, Çorum'un parası mı?

Anasayfa   /    Siyaset    /    Güloğlu, Alparslan Türkeş'i andı

Güloğlu, Alparslan Türkeş'i andı

Turgut Özal Konferans Salonu’nda Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan MHP Grup Başkan Vekili Selim Güloğlu konuşmasında MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i andı.

SİYASET      08 Nisan 2021 - 17:21     0

Güloğlu, Alparslan Türkeş'i andı

 

Güloğlu konuşmasında, “Partimizin kurucu Genel Başkanı Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ebediyete irtihalinin 24.yıldönümünde hürmet ve rahmetle anıyoruz.Merhum Türkeş Bey, inanmış bir dava adamı, Türk devlet ve siyaset hayatına derin izler bırakmış bir mücadele insanıdır. Fırtınalı yıllarda, çetin yollarda, zorlu şartlarda, sıkıntılı dönemlerde ülkesine ve ilkelerine cesaretle sahip çıkmış, duruşunu ve fikri tutarlılığını hiç bozmamıştır.

Dünyadaki bütün atılımlar, yüreği milleti için yanıp tutuşan, cefa çeken ve inançlarını samimiyetle savunan, yüksek iradeye ve sarsılmaz azme sahip seçkin insanların liderliği altında başlamış ve başarılmıştır” dedi.

“Büyük davaların çoğu, öncelikle, bu seçkin insanların omuzlarında taşınmış ve ancak onların heyecanıyla yoğrulduktan sonra tarihe ve insanlığa bir istikamet çizebilmiştir” diyen Selim Güloğlu, “Merhum Türkeş Bey'in iki büyük eseri olan Milliyetçi Hareket Partisi'yle Ülkü Ocakları emin ellerdedir, ehil yüreklere teslimdir, hiçbir fitne/fesat eğilimin tarihi duruşumuza ve ülkülerimizin onuruna zarar vermesine fırsat verilmemektedir. Her zaman olduğu gibi Türk-İslam ülküsü güvence olmayı sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 24. yıldönümünde merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'e, ayrıca dava şehitlerimize, fani hayattan göç etmiş değerli Ülküdaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

“YA ŞEREFİMİZLE ŞEHİT OLURUZ YA DA ŞEREFSİZLERİ BİRER BİRER TOPRAĞA GÖMERİZ”

Selim Güloğlu konuşmasının devamında 104 emekli amiralin yayınladığı bildiri hakkında düşüncelerine yer verdi.

Güloğlu konuşmasına şu şekilde devam etti, “104 emekli amiralin gece yarısı ortak imzalı yayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclis grubu olarak nefretle reddetmekteyiz.Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan Antlaşması'nın tamamlayıcı bir halkası, ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz'in barış ve istikrar güvencesidir. Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır. Bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar, elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Ve böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz.”


 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ