Çorum Belediyesi'ne 3 yeni müdür atandı

Okuduğunuz haber
‘HAVASI EN KİRLİ İL’E İTİRAZ GELDİ

Otopark ihalesi iptal oldu

Anasayfa   /    Gündem    /    ‘Havası en kirli il’e itiraz geldi

‘Havası en kirli il’e itiraz geldi

-Çorum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İsviçre merkezli bir firma tarafından hazırlanan “Türkiye’nin havası en kirli il Çorum” olduğu beyan edilen raporun tam olarak gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

GÜNDEM      19 Mart 2021 - 20:58     0

‘Havası en kirli il’e itiraz geldi

 

İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından 2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu'n da Çorum’un Türkiye’nin havası en yoğun kenti olduğu beyan edilmesi ile ilgili bir açıklama yapan Çorum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, raporun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmadığını bu nedenle raporun  resmi bir kaynak olarak değerlendirilmesinin söz konusu olamayacağını ileri sürdü.

Açıklamada, tüm illerin hava kalitesi değerleri ile hava kirliliğine neden olan diğer etkenlerin yer alması ve alınan veriler doğrultusunda değerlendirme yapılması gerektiği savunularak, raporun tam olarak gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

.Ayrıca açıklamada, Bakanlığımıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait tüm hava kalitesi ölçüm istasyonu verileri anlık olarak havaizleme.gov.tr adresinden paylaşılmakta olduğu dile getirilip, aylık hava kalitesi bülteni https://ced.csb.gov.tr/hava-kalitesi-haber-bultenleri internet sitesinden halka açık olarak yayınlandığı ifade edildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ