Jandarma Sultan Abdülhamid Han Ortaokulu’na Atatürk büstü hediye etti

Okuduğunuz haber
HAYVAN KATLİAMINA ARA VERDİLER

Çorum'un geleceğine ışık tutacak projeleri konuştular

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    Hayvan katliamına ara verdiler

Hayvan katliamına ara verdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Çorum Şube Müdürlüğü tarafından 2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 07.03.2021 tarihi itibariyle ülke genelinde kapandığı açıklandı

SAĞLIK      11 Mart 2021 - 13:43     0

Hayvan katliamına ara verdiler

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Çorum Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan MAK avın kapanış tarihini belirlemiştir. MAK 2021 yılında Mayıs ayı içerisinde toplanarak 2021-2022 yıllarını kapsayacak kararını alacaktır. Bu kararda av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihler yeniden belirlenecektir.

2021-2022 av sezonu Ağustos ayı içerisinde başlayacaktır. Her canlı üreme ve yaşama hakkına sahiptir. Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamaktadır. Av ve yaban hayvanları eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleştirme döneminde rahatsız edilmemeli, yavru ve yumurtaları toplanmamalıdır. Özellikle bölgemiz genelinde yaygın yaşam alanı bulunan karacaların yavruları bulunduğunda dokunulmamalı, taşınmamalı ve ürkütülmemelidir. İnsan ile temas halinde toprak ile üzeri silinerek bulunduğu yere bırakılmalıdır” denildi.

Açıklamada, “Başıboş bir yavru yaban hayvanı görüldüğünde ilk akla gelen onu yakalayıp koruma olabilir. Fakat bu işlem yavru yaban hayvanına faydadan çok zarar getirir. Çünkü yavrunun annesi büyük ihtimalle yakın bir yerlerde besleniyor veya avlanıyor olabilir. Bundan dolayı da sizi görür ve yavrusuna yaklaşmaktan korkar. Anne yaban hayvanı beslenirken sıklıkla yavru yuvada hareketsiz bir şekilde annesinin gelmesini bekler. Bu davranış onu yırtıcı ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelerden korur. Yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmemekte, 3 gün içinde yavrularını bulurlar ise onları tekrar sahiplenmektedirler.

Ancak yavru yaban hayvanının yaralı, terkedilmiş veya yırtıcı tehlikesi altında olduğundan kesin olarak eminseniz Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 81 ildeki İl Şube Müdürlüklerine haber vermeniz en doğru davranış olacaktır.

Yaban hayvanlarının bulundurulmaları 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hükümlerine ve Merkez Av Komisyonu (MAK) Kararlarına göre yasak olup aksine hareket edenler ağır para cezasıyla cezalandırılmaktadırlar.

Unutulmamalıdır ki, yaban hayatının korunması gelecek nesillere karşı bir vatandaşlık görevimizdir” ifadelerine yer verildi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ