Kardeşlerimizi kurtaralım istedik, gel gör ki başaramadık

Okuduğunuz haber
KARDEŞLERİMİZİ KURTARALIM İSTEDİK, GEL GÖR Kİ BAŞARAMADIK

Antalya Baro Başkanı Polat: Kadir Topbaş’ın ardından Melih Gökçek’i bekliyoruz

Anasayfa   /    Gündem    /    Kardeşlerimizi kurtaralım istedik, gel gör ki başaramadık

Kardeşlerimizi kurtaralım istedik, gel gör ki başaramadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Garê'de 13 kişinin ölümüyle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan "Bu kardeşlerimiz, bir kısmı beş ay bir kısmı 6 ay bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece, artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik..." dedi.

GÜNDEM      15 Subat 2021 - 16:33     0

Kardeşlerimizi kurtaralım istedik, gel gör ki başaramadık

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya kongrelerindeki konuşmasında, asker, polis ve istihbaratçı 13 kişinin Garê'de ölümüyle ilgili ilk kez açıklama yaptı. 

“Teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

'MECLİS'TE GÜNDEME GETİRECEĞİZ'

"Öncelikle Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını dağıtmak için başlattığımız harekâtımızda şehit olan 3 askerimiz ile teröristler tarafından alçakça katledilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz, bir kısmı beş ay bir kısmı 6 ay bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. Gerek savunma bakanım, gerek MİT, gerek polis hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı ve ilk etapta bütün inlerine gireceğiz demiştik ya 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Bu sıra esnasında esirleri mağarada en köşe noktaya sıkıştırarak en son bunlardan bir tanesi ki Meclis'te biz bununla ilgili bir soruşturma genelgesi vererek bunun bütün detaylarını Meclis'te gündeme getireceğiz. Bu sabah Naci Bey'le bunu konuştuk. Çünkü bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol."

'GEL GÖR Kİ BAŞARAMADIK'

"Ordumuzun zaman ve mekan sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu milletimizin bekası için gereken her hakerâtı kendi imkanlarıyla yürütebileceği seviyeye ulaşmasıyla Allah hamdolsun gurur duyuyoruz. Her geçen yıl daha da gelişen kabiliyetleri donanımı ve insan gücüyle Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de bir piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha biz de gördük. Ancak askerimizin karşısında duramayan terör örgütü maalesef alçaklıkta sınır tanımıyor. Bunlar alçak değil çukur, çukur. Çünkü alçaklık irtifadır. Onun için bunlara yakışanı tam oturtmamız lazım. Bölücü örgüt PKK'nın yıllar önce kaçırdığı, bunların içinde polis, asker var. Gel gör ki bunu başaramadık. Ve en sonunda alçaklar bu kardeşlerimizi, işte orada baktılar ki buradan kaçış, çıkış yok, bunların sözde lider konumunda olanı şu anda Malatya'da bütün tetkikler yapılıyor, hatta arkadaşlarla istişaresini yaptık aileleri bizzat gelip görsünler dedik. Aileleri de gelip görmek suretiyle Malatya morgunda bunlar onlara gösterilerek teslimi yapıldı. Bu masumların kanı Irak veya Suriye'de hangi isimle faaliyet gösterir olursa olsun terör örgütüne destek çıkan herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm kendi ülkelerinde elinde çakı olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleridir. Diyor ya parlamentodaki uzantıları 'Ellerinde çakı bile yoktu' diye. Bu sözüm medya ve sosyal medya dahil, her platforma teröre sempati besleyen hatta bunun imasını dahi yapanlara karşı en sert tedbirleri dahi uygulamaktan kaçınmayanlaradır."

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ