EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ BİRİM

Okuduğunuz haber
KIRKDİLİM KORONADAN MI ÖDENEKSİZLİKTEN Mİ DURDU?

KOCA’DAN AYLAR SONRA ‘EVDE KALIN’ ÇAĞRISI

Anasayfa   /    Ekonomi    /    KIRKDİLİM KORONADAN MI ÖDENEKSİZLİKTEN Mİ DURDU?

KIRKDİLİM KORONADAN MI ÖDENEKSİZLİKTEN Mİ DURDU?

Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergâhlar arasında yer alan  570 milyon liralık yatırımlı Kırkdilim yol ve tünel inşaatına bir işçide korona virüsü çıkması nedeniyle ara verildiği açıklandı. Çalışmanın aslında ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulduğu öne sürüldü.

EKONOMİ      23 Ekim 2020 - 17:28     0

KIRKDİLİM KORONADAN MI ÖDENEKSİZLİKTEN Mİ DURDU?

 

 

Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kobya, Çorum Kırkdilim’de ki tünel çalışmalarına korona virüsü nedeniyle bir süre ara verildiğini açıkladı.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kobya, 30 Eylül 2020 tarihi itibariyle Çorum’da 12 adet devam eden proje olduğunu söyledi. Bu projelerin toplam tutarının 2 milyar 949 milyon TL olduğunu ifade eden Haydar Kobya, ihalelerin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 47 olduğunu açıkladı.

Kırkdilim’deki çalışmalarla ilgilide bilgi veren Kobya, T3 Tünelinde her iki tüpte kazı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “2020 yılında Kırkdilim’de T3 tünelinin sağ ve sol tüplerini birleştirdik. Kasım ayı içinde T2 tünelinin de en azından birisini birleştirmeyi planlıyorduk ama muhtemelen Aralık ayı ortalarına doğru ikisini birleştireceğiz. Şantiyemizde Covid -19 sebebiyle çalışmalara bir süreliğine ara verildi” dedi.

'KORONADAN DURMA İHTİMALİ YOK DENECEK KADAR AZ'

Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kobya’nın, Kırkdilim mevkiinde yapımı devam eden yol ve tünel çalışmasının bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle durduğunu belirtirken, edinilen bilgilere göre Kırkdilim bölgesindeki çalışmanın bu nedenle değil ödeneksizlikten dolayı durduğu ileri sürüldü. İnşaat alanındaki işçilere çalışmanın durma nedeni olarak “ödenek yetersizliği” açıklamasının yapıldığı öğrenildi.
Çalışma alanının çok büyük olduğu Kırkdilim yol ve tünel çalışmasının korona virüs nedeniyle durmuş olmasına ihmal vermediğini belirten ismini vermek istemeyen bir uzman, “Büyük bir şantiye alanına sahip olan çalışmanın korona virüsü nedeniyle durmuş olması ihtimali yok denecek kadar azdır” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ