YILMAZ, TOPA GİRDİ: STAD’IN MALİYETİ 209 MİLYON

Okuduğunuz haber
MEB’DEN CHP’YE YANIT: AHIR DEĞİL KÖMÜRLÜK

HES KODU OLMAYAN HALK OTOBÜSLERİNE BİNEMEYECEK

Anasayfa   /    Eğitim    /    MEB’DEN CHP’YE YANIT: AHIR DEĞİL KÖMÜRLÜK

MEB’DEN CHP’YE YANIT: AHIR DEĞİL KÖMÜRLÜK

Ortaköy İlçesi’nde bulunan Aşdağul Şehit Doğan Mutlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun atıl durumda bırakılması ve ahır olarak kullanılması iddialarına Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

EĞİTİM      30 Eylül 2020 - 14:46     0

MEB’DEN CHP’YE YANIT: AHIR DEĞİL KÖMÜRLÜK

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , “27.09.2020 tarihinde, "Atıl Eğitim Binası Ahır Olarak Kullanılıyor, Çorum'da Eğitim kompleksi ahıra dönüştürüldü, Milyonluk Eğitim Kompleksi Ahır Olmuş" vb. başlıklı yerel basın haberlerine ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Ortaköy ilçemizde bulunan Aşdağul Şehit Doğan Mutlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, okul binası ile beraber 30 dönümlük bir araziye sahip olup, 18.07.2011 tarihinde öğrenci yetersizliğinden eğitim öğretime kapanmıştır. Okul kapandığı zaman kimsesiz yaşlı bir vatandaşımız okulu koruması maksadıyla bekçi kulübesine yerleştirilmiştir. Okul, pansiyon ve lojmanlardan oluşan kampüs, bu sayede korunmuş olup, okul arazisi ağaçlandırılmış ve bakımı sağlanmıştır.

Ayrıca ihtiyaç fazlası durumuna düşen okul binaları ve kampüsün, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığının 13.04.2016 tarih ve 902 sayılı yazısı ile Adalet Bakanlığına tahsisi uygun görülmüştür.

Söz konusu haberde yer alan okul binasının hayvan barınağı olarak kullanıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Haber fotoğraflarında yer alan bölümler okul binası ve eklentileri olmayıp, kampüs içerisinde yer alan kömürlük ve kuruluk müştemilatına aittir” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ