Benim için yegane mutluluk şampiyonluk kupası olur'

Okuduğunuz haber
MONTRÖ BİLDİRİSİ YAYINLAYAN EMEKLİ AMİRALLERE GÖZALTI

Çorum Baro seçiminde Mansur Yavaş'a oy çıktı

Anasayfa   /    Gündem    /    Montrö bildirisi yayınlayan emekli amirallere gözaltı

Montrö bildirisi yayınlayan emekli amirallere gözaltı

104 emekli amiralin cumartesi akşamı yayınladıkları Montrö bildirisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bu sabahın erken saatlerinde gözaltılar başladı.

GÜNDEM      05 Nisan 2021 - 10:36     0

Montrö bildirisi yayınlayan emekli amirallere gözaltı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Montrö bildirisinde imzası olan 10 emekli amiral hakkında gözaltı kararı verdi. 4 amirale ise evlerinde arama yapıldıktan sonra yaş durumları nedeniyle gözaltına alınmaksızın, 3 gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade vermeleri için tebligat yapıldı.
Savcılık talimatı üzerine polis, bu sabah saat 06.00'dan itibaren amiralleri gözaltına almaya başladı.

GÖZALTINA ALINAN EMEKLİ AMİRALLER
Soruşturma kapsamında emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.

Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a 3 gün içinde ifade vermeleri yönünde tebligat yapıldı.
SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 'takke ve cübbe' giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayınlamıştı… Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bildiri üzerine soruşturma başlatmıştı…
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ