Çorum'un en büyük ticaret merkezi’ni Ahi Evran yapacak

Okuduğunuz haber
ON DİLİM KAVUNU MARKA YAPMA ÇALIŞMASI

Çorum Belediyesi'ne 3 yeni müdür atandı

Anasayfa   /    Gündem    /    On dilim kavunu marka yapma çalışması

On dilim kavunu marka yapma çalışması

Sungurlu İlçesi’nde yöresel olarak yetiştirilen ondilim kavununun geleceği konulu bir toplantı düzenlendi.

GÜNDEM      18 Mart 2021 - 15:27     0

On dilim kavunu marka yapma çalışması


 

Toplantının amacı, ondilim kavun yetiştiriciliğinin sorunları ve pazarlaması oldu. Toplantıda, çiftçilerin birlik ve beraberlik içerisinde pazarlama sorunlarının aşılacağı anlatıldı.Üretimden pazarlamaya kadar her türlü desteğin sağlanılacağı konuşuldu. Ondilim kavunun en büyük sorunlarından olan sulama, hastalık ve domuz zararları değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum Ziraat Odasi Baskanı Mehmet Sayan, Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musab Altun, Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Kaplan, Alaattin Tosundereoğlu, Ercan Şahin, Siyasi Partilerin Sungurlu İlçe Başkanları, Köy Muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Sungurlu’da Kavşut, Çadırhüyük, Çayyaka, Tokullu, Karaçay, Yörüklü, Kemallı, Çayan, İnegazili, İmirli köylerinde her yıl ortalama 20-25 bin dekar araziye ondilim kavunu ekimi yapılmaktadır. Ondilim Kavunu Sungurlu ile özdeşleşmiş haldedir. Yıllık 15-20 bin ton üretim sağlanmaktadır. Bölge köylerinde yaşayan muhtarlar ve çiftçilerinde katıldığı toplantıda üretimdeki yaşanan sorunlar dinlendi, pazarlama sıkıntıları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. En önemli öncelik olan pazarlama sorunu çözmek adına ziraat odası ile birlikte bir üretici birliği oluşturmak ayrıca yetiştirme aşamasında organik üretime geçilerek hem sağlıklı hem de yüksek kazanç sağlayacak şekilde üretim planlaması yapılması konuları değerlendirildi. 2 yıl içerisinde yapılacak çalışmalarla tamamen organik olarak ondilim kavunu üretilmesi planlandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ