Özcan: Mücadelemiz sonuna kadar sürecek

Okuduğunuz haber
SAĞLIK BAKANLIĞI: SİGARA KULLANANLARIN COVİD-19'A YAKALANMA RİSKİ DAHA YÜKSEK

Akpınarlılar 'çörek otu'nu gelir kapısı yaptı

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    Sağlık Bakanlığı: Sigara kullananların Covid-19'a yakalanma riski daha yüksek

Sağlık Bakanlığı: Sigara kullananların Covid-19'a yakalanma riski daha yüksek

Sağlık Bakanlığı'ndan "risk" uyarısı: Sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalanların Covid-19'a yakalanma ihtimali çok daha yüksek

SAĞLIK      17 Nisan 2021 - 13:40     0

Sağlık Bakanlığı: Sigara kullananların Covid-19'a yakalanma riski daha yüksek



Türkiye'de artan vaka ve ölüm sayıları endişe yaratırken, Sağlık Bakanlığı "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19'a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor" açıklaması yaptı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sigara ve tütün kullanımının Covid-19 ile mücadele edilen bu dönemde her zamankinden çok daha fazla tehlike içerdiği belirtildi.

Ramazan ayının sigarayı bırakmak için fırsata çevrilebileceği belirtilerek, "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19’a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sigara kullanımı, ramazan ayında da son derece ciddi sağlık sorunlara sebep olabiliyor.

Tüm gün sigara kullanılmamasının ardından, iftar sonrası üst üste sigara içilmesi ya da başka bir tütün ürünü kullanılması ile kandaki nikotin ve karbonmonoksit düzeyinde ani yükselmeler oluyor. Bunun etkisiyle damarlarda daralma meydana geliyor ve organlara yeterli oksijenin taşınması zorlaşıyor. Bunun sonucu olarak da tansiyon yükselmesi, beyin kanaması ve inme riski artıyor. Ayrıca ani nikotin artışı, çarpıntıya sebep oluyor ve kalp krizi riskini artırıyor" denildi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ