POMPAYA YİNE ZAM

Okuduğunuz haber
SEMT SAHALARININ İHALESİ EKİM’DE YAPILACAK

ÜNAL, ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Anasayfa   /    SPOR    /    SEMT SAHALARININ İHALESİ EKİM’DE YAPILACAK

SEMT SAHALARININ İHALESİ EKİM’DE YAPILACAK

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Amatör Spor Haftası nedeni ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na ziyarette bulundu. Ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve Turhan Candan ile Belediye Spor Müdürü Nadir Solak katıldılar.

SPOR      08 Ekim 2020 - 11:41     0

SEMT SAHALARININ İHALESİ EKİM’DE YAPILACAK

 

ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın sohbet sırasında spor tesislerinde yaptıkları ve yapacakları hakkında bilgiler verdi.

Çorum’da sporu yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladıkları bunun içinde çok daha modern tesisler yaparak çocukları ve tüm halkı spor alanlarına çekmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Aşgın ‘Her şeyin amatörü güzel. Amatörce yapılan her faaliyet çalışma çok daha önemli ve anlamlı.

Bizde amatör sporun gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Amatör sporun içinde en önemli payı ise amatör futbol alıyor. Amatör futbol camiasının sıkıntılarını biliyoruz ve çözümü içinde gerekli adımları attık ve atmaya devam edeceğiz.

Amatör futbol camiası yıllardır kazanılmış bir alışkanlık değişiminden dolayı sıkıntılı olduğunuda kabul ediyorum. Yıllardır kullandıkları alanların yerine başka alanlara gidecekler, insanlar için bu kolay değil. Fakat şehrin gelişimide dikkate alınırsa bunun ihtiyaç olduğu ortada. Kulüplerimizin mevcut odaları ile soyunma odalarının halini hepimiz biliyoruz. Bu değişim belki duygusal olarak olumsuz görülebilir fakat yeni ve çok daha modern odalara ve tesislere kavuştuğumuz zaman çok daha farklı düşüneceğimizden eminim.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte şehrimize önümüzdeki günlerde kazandıracağımız tesislerle amatör sporda yeni bir dönemi başlatacağımıza inanıyorum. Çorumspor için yapılan yeni stadyumu bitirdik ve hizmete açtık.  Çatı çelik bölümünün kapatmasındaki sorun tespit edildi ve yapımcı firma onarımına başladı buranın oynanmasına engel bir durumu yok. Stadyumun hemen yanına yapılacak olan 100 öğrenci kapasiteli Güreş Eğitim Merkezi ihalesi yapım aşamasında. En kısa sürede tamamlanarak pehlivan yatağı Çorum’a modern bir tesis kazandıracağız.

Bakanlığımız tarafından Gülabibey ve Ulukavak mahallelerine yapılacak iki yarı olimpik yüzme havuzlarında da ihale sürecinde sona gelindi. Olimpik yüzme havuzunun da yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte ilimiz gençleri için üç tane yüzme havuzu ile bu branştada iddialı bir şehir haline geleceğimize inanıyorum.

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından merkeze yapılacak olan dört semt sahası ihaleleri 19 Ekim’de yapılacak. Ulukavak, Üçtutlar, Bahçelievler ve Gülabibey’e yapılacak bu sahalar amatör futbolun gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

Yeni spor salonu inşaatının tamamlanmasının önündeki son engelde kaldırıldı. İhaleyi kazanan firma ile Bakanlık arasında yapılan görüşmeler sonunda şartnamenin feshi için anlaşma yapıldı ve ihalenin önündeki engel kaldırıldı. İhale sürecinin ardından salonunda yapımına kısa sürede başlanarak Çorum sporunun hizmetine sunulacaktır.

Çorbis’de kısa sürede abone sayısı ve kullanımı bizi çok mutlu etti. Gerçekten Çorum bisikleti sevdi. Bizde bunun için gerek bisiklet sayısını gerekse noktasını artırmak için gerekli çalışmalara başladık. Bisiklet yollarını artırmak içinde alt yapı düzenlemesini yapacağız. Mevcut spor sahalarının olduğu bölümde gerek kay kay gerekse açık ve tenis kortları ile bu spor dallarınında gelişimine katkı vereceğiz.

Amatör futbol camiası şundan emin olsun ki onları yeni tesisleri taşımadan mevcut tesisleri yıkmayacağız. Önceliğimiz amatör futbol camiasını çok daha modern ve sağlıklı tesislere kavuşturmak sonra eskilerini yıkmak olacaktır. Bu noktada tamamen iyi niyetle amatör futbol camiası ile görüşmeler yaptık ve sonucunda da belli bir noktaya geldik. Niyetimiz halis ve amatör sporun her zaman yanındayız. Bakanlığımız iki saha yapacak bizde bir saha yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İlerleyen dönemde ihtiyaç olması halinde Belediye olarak dördüncüyü beşinciyi de yaparız bundan en ufak bir endişeniz ve şüpheniz olmasın’ dedi.

ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ise Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Başkan Yardımcılarına Amatör Spor Haftası nedeni ile yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ziyaretin son bölümünde Futbol taban birlikleri ile Belediye arasında devam eden yeni sahalar, kulüp odaları taban birliklerine dernek odası, ortak kullanılacak toplantı salonu yapılacak yerler ve özellikleri konusunda gelinen son nokta değerlendirildi. Görüşme sonunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve en kısa sürede öncelikle kulüp odalarının yapımı için gerekli çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ