ÇİFTÇİ, 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Okuduğunuz haber
TKDK DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

“BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN BİRİDİR”

Anasayfa   /    Gündem    /    TKDK DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

TKDK DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin 7 Ocak günü duyurduğu 10.Başvuru Çağrı İlanıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), hayvancılık ve işleme-pazarlama sektörlerine yönelik 125 milyon avroluk yeni bir destek paketi açıkladı.

GÜNDEM      08 Ocak 2021 - 14:33     0

TKDK DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret eden TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, 2020 yılında tamamlanan çalışmalar ile bugüne kadar yapılan hibe ödemeleri ve TKDK’nın 10.Başvuru Çağrı İlanıyla yapacağı desteklemeler hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Çiftçi şunları söyledi: “TKDK, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere işleme ve pazarlama ile kırsal alan yatırımlarına yönelik 3 ana sektör ve bu ana sektörler altında yer alan 16 alt sektörde kırsalda birçok yatırıma yüzde 40 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda hibe vermektedir. Çorum’da budüne kadar AB standartlarında, modern, verimli ve sürdürülebilir 817 projeye 115,7 milyon lira hibe ödenmiştir. Bu projelerle 256,5 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiştir.
Kovid-19 pandemisi ile mücadele ettiğimiz 2020 yılında, zorlu şartlar altında yürütülen titiz çalışmalarla yatırımların tamamlanması sağlanmış ve geçen yıllarda ödenen hibelerin oldukça üzerinde 71,8 milyon lira yatırım tutarlı 174 adet projeye 26,3 milyon lira rekor hibe ödemesi yapılmıştır.
125 MİLYON AVROLUK DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI
TKDK, 10. Başvuru Çağrı İlanıyla tarıma ve kırsala destek vermeye devam etmektedir. Hayvancılık ve işleme-pazarlama ana sektörleri başlığı altında yer alan 9 alt sektöre yönelik 125 milyon avro, yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketi için proje çağrısına çıkmıştır. 45 milyon avro hayvancılık, 80 milyon avro ise işleme-pazarlama sektörü yatırımlarına kullandırılacaktır.
Bu yeni hibe paketiyle süt, yumurta, kırmızı ve beyaz et üretimi ile süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt toplama merkezleri, et parçalama ve işleme tesisleri ile kesimhaneler, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tesisleri ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve depolanması yatırımlarına destek sağlanacaktır. 
Sektörüne göre değişmekle birlikte yatırımların 500 bin avro ile 3 milyon avroya kadar olan kısmı destek kapsamında olup, yapım işleri, makine-ekipman alımları, proje hazırlık giderleri ve görünürlük harcamaları, uygun harcama olarak kabul edilecektir.”
PROJESİ KABUL EDİLEN YATIRIMCI AVANS ÖDEMESİ ALABİLECEK
TKDK, yatırım ortamına katkıda bulunabilmek ve yatırımların hayata geçmesinde yatırımcının yükünü daha da hafifletmek adına, 2020 yılı Kasım ayında, avans ödemesi uygulamasına başladı. Bu başvuru çağrısı sonunda da projeleri kabul edilen ve TKDK ile sözleşme imzalama hakkı kazanan yatırımcılara, sözleşmeyle kabul edilen kamu katkısı tutarının azami yüzde 50’si gerekli teminatı sağlamaları durumunda avans olarak ödenebilecektir.
PROJELERİN TESLİM ZAMANINA DİKKAT EDİLMELİ
Çağrı takvimi hakkında da bilgi veren Vali Çiftçi; başvuruların 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacağını, son teslim tarihinin hayvancılık yatırımları için 16 Mart 2021, işleme-pazarlama yatırımları için ise 23 Mart 2021 olarak belirlendiğini, çağrıya yönelik detaylı bilgiye www.tkdk.gov.tr adresinden ya da 444 8535 nolu yardım masasından ulaşılabileceğini, söyledi. 
Projelerin son teslim zamanına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çiftçi, Çorumluları ve Çorum iline yatırım yapmak isteyenleri TKDK desteklerini takip etmeye ve faydalanmaya davet ederek, yatırımcıların il koordinatörlüğü yönetici ve personeliyle irtibat kurarak yatırımlarına yön vermelerinin menfaatlerine olacağını ve il koordinatörlüğünün her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, sözlerini tamamladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ