1 Mayıs bildirisi dağıtımına zabıta engeli

Okuduğunuz haber
TSO’DAN İZİN BELGESİ UYARISI

"Hayal kırıklığına uğradık"

Anasayfa   /    Ekonomi    /    TSO’dan İzin Belgesi Uyarısı

TSO’dan İzin Belgesi Uyarısı

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 5’e kadar sürecek kısıtlama ile İçişleri Bakanlığı Genelgesindeki sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler listesi ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odasından (ÇTSO) açıklama geldi.

EKONOMİ      28 Nisan 2021 - 17:35     0

TSO’dan İzin Belgesi Uyarısı

 

 

Konu ile ilgili Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yaptığı açıklamada “Muaf tutulan işyerleri ile çalışanları, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni ile güzergâh arasında sınırlı olmak koşuluyla izinli sayılacaklardır. Bu amaçla, muafiyet kapsamında olan işyerleri, izinli olabilmelerini, kendi düzenleyecekleri belgeler ile muafiyetlerini ispat edebileceklerdir. Muafiyet kapsamında olan işletme sahiplerimiz vergi levhası, imza sirküsü, herhangi bir tarihte düzenlenmiş oda faaliyet belgelerini, çalışan personelleri için ise genelge kapsamında muaf oldukları iş kollarından olduğunu içeren görevlendirme yazısı ve yazının ekinde çalışanlarının bordro örneği veya SGK bildirgesini eklemeleri yeterli olacaktır.

“STK’lerin Verdiği Muafiyet Yazıları İzin Sayılmıyor”

Tam kapanma kararının alınması ile birlikte bazı meslek örgütleri ve STK’ler tarafından faaliyet belgesi veya üye olduğuna dair üye kayıt belgesi adı altında çeşitli muafiyet yazıları verildiği görülmektedir. Genelgeye aykırı bir şekilde veya ilgili makamlar tarafından yetkilendirilmeden düzenlenen bu belgeler izin belgeleri yerine geçmemektedir. Bu nedenle odamız tarafından herhangi bir izin belgesi düzenlenmemekte olup muaf tutulan işletmelerimizin yukarıda açıklaması yapılan belgeleri yanında bulundurmaları önem arz etmektedir” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ