KILIÇ: “KRAL ÇIPLAK” DEDİ

Okuduğunuz haber
VALİ ÇİFTÇİ İLE İL GENEL MECLİSİ ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ

LEMZİ ÇÖPLÜ KORONVİRÜSE YAKALANDI

Anasayfa   /    Gündem    /    VALİ ÇİFTÇİ İLE İL GENEL MECLİSİ ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ

VALİ ÇİFTÇİ İLE İL GENEL MECLİSİ ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ

İl Genel Meclisi Kasım ayı üçüncü toplantısını bugün gerçekleştirdi.

GÜNDEM      04 Kasim 2020 - 16:57     0

VALİ ÇİFTÇİ İLE İL GENEL MECLİSİ ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ

 

 

Meclis Başkanı Osman Günay başkanlığında gerçekleşen oturum açılış yoklaması ile başladı. Yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk maddesinde önceki ay özel kreş ve gündüz bakımevleri ile ilgili mecliste görüşülerek araştırılmak üzere Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilen raporun Vali Mustafa Çiftçi tarafından iade edilmesi görüşüldü.

Söz konusu raporun yeniden görüşülmesi için İl Genel Meclisi makamına yazı gönderen Vali Mustafa Çiftçi, bu konunun meclisin görevleri arasında olmadığını, Valilik makamı aracılığı ile bu tür konularla ilgili kurumlardan yazılı bilgi alınabileceğini söyledi.

Basit konular için komisyon kurulması veya komisyonun çalışılıyor gibi gösterilmesinin etik olmadığı da ifade edilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bu konularla ilgili komisyonlarca günlerce çalışıyor gösterilerek meclise sunmuş oldukları raporun içeriği ya ilgili kuruluşlarca yetkilisi ile görüşülmesi veya ilgili kurumlardan bilgi istenmeden daha önce bu konuda bilgisi olabilecek kişilerin tahmini ifadelerinden faydalanarak birkaç satırlık rapor diye yazıların meclise sunulması örnektir.

5302 sayılı kanunun 10’uncu maddesince İl Genel Meclisi için maddede belirtilen görev ve yetkilerin haricinde karar alınmaması ayrıca İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 13.05.2008 gün ve 2008/36 sayılı genelge ile temenni kararlarının alınmaması gerektiği belirtildiğinden “bu hususta daha dikkatli, duyarlı davranılması sağlanılmalıdır” denilmektedir.

Söz konusu yazıya cevap veren Meclis Başkanı Osman Günay da meclis üyelerinin kendi imkanları ile 24 saat çalıştığını belirterek, “Meclis üyeleri yerel milletvekilleridir. Meclisin itibarını düşürmeye kimsenin hakkı yok haddi de değil. Şimdiye kadar hiçbir Çorum Valisi raporları iade etmedi” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ