OLİMPİK YÜZME HAVUZU GÜN SAYIYOR

Okuduğunuz haber
BOYU KÜÇÜK AMA, HÜNERLERİ BÜYÜK

İSKİLİP ANA GÜNDEMİNDEN UZAKLAŞTIRILIYOR MU?

Anasayfa   /    Gündem    /    BOYU KÜÇÜK AMA, HÜNERLERİ BÜYÜK

BOYU KÜÇÜK AMA, HÜNERLERİ BÜYÜK

Memet Semerci 25 yaşında, Çorum’un İskilip İlçesinde yaşıyor. Mesleği davulculuk. İskilip İlçesi yöresinde düğünlerde ve ramazan aylarında davul çalarak geçimini sağlıyor.

GÜNDEM      29 Mayis 2020 - 23:39     0

BOYU KÜÇÜK AMA, HÜNERLERİ BÜYÜK

 

Rota Özel


Fiziki görüntüsü ile İskilip ilçesinin aynı zamanda maskotu haline gelmiş, sempatik tavırlarıyla çevresinde bir hayli insan topluyor.
Semerci, davul çalmaya 13 yaşında başlamış. Memet Semerci’nin kendisi gibi aynı adı taşıyan babası Memet Semerci ile düğünlere gide gele, bu işe gönül verdiğini söylüyor.
Semerci, babasından dolayı bu mesleğe hiç yabancılık çekmediğini belirterek, “ben bildim biledi bizim evden ne davul eksik oldu ne zurna, haliyle küçükken ben her ikisi ile oyuncak niyetiyle oynardım. Babam düğünlerde davul ve zurna çalardı. Beni de küçükken düğünlere götürürdü. Galiba 13 yaşlarındaydım bir defasında, babam tek kaldı. Davulcunun yanında zurnacı, zurnacının yanında mutlaka davulcu olmalıdır. Zaten evde davul çalıyor idim. Babama düğünde ben davul çalayım dedim. Ve o gün den bugüne, babamla birlikte, İskilip merkez ile köylerinde düğün ve ramazan aylarında davul çalarak geçimimi sağlıyorum“ dedi.
Eğitim düzeyinin ilköğretim okumak olduğunu ifade eden Mehmet Semerci, Fiziki durumunun bu işi biraz engel gibi gözükse de, azmi ile yıllardır bu mesleği sürdürdüğünü, mesleğini severek icra ettiğini ifade ediyor.
Semerci, bu konuda ailesinden ve İskilipliler den çok destek gördüğünü, kendisine destek olanlara minnettarlığını da ifa ediyor.

EVLENMEK İSTİYOR

Davulcu Memet Semerci’nin en büyük hayallerinden ve bu hayallerinin önde gideninin, evlenip bir yuva kurabilmek olduğunu özellikle vurgulayarak, “,25 yaşındayım ve artık, evlenme çağımın geldiğini düşünüyorum. Evlenip yuva kurmak istiyorum” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ