YARDIM KÖMÜRLERİNİ ÇALAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ: 6 TUTUKLAMA

Okuduğunuz haber
CEZAEVİ MÜDÜRÜ MAHKÛM VE ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULUYOR İDDİASI

MARANKİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Anasayfa   /    Gündem    /    CEZAEVİ MÜDÜRÜ MAHKÛM VE ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULUYOR İDDİASI

CEZAEVİ MÜDÜRÜ MAHKÛM VE ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULUYOR İDDİASI

Çorum L Tipi cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun cezaevi görevlilerine ve mahkumlara mobbing uyguladığı iddia edildi.

GÜNDEM      04 Ekim 2022 - 13:10     0

CEZAEVİ MÜDÜRÜ MAHKÛM VE ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULUYOR İDDİASI

Çorum L Tipi cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun cezaevi görevlilerine ve mahkumlara mobbing uyguladığı iddia edildi. Karslıoğlu daha önce de İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi Müdürlüğü görevini yaparken çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıkları, zayıf çocukların büyüklerce cinsel istismara uğradığı, bu suçlardan ötürü cezaevine düşenlerin içeride de küçüklere tecavüz ettikleri ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Hamit Karslıoğlu, görevden alınarak, bir alt görevle başka cezaevine “sürgün” edilmişti.

Rota Çorum’un edindiği bilgilere göre cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun cezaevinde çalışan personele ve mahkumlara psikolojik şiddet uyguladığı bunun üzerine bazı mahkumların insan hakları derneklerine şikayette bulunduğu öğrenildi.

Üç ayda önce Çorum Cezaevi Müdürlüğü’ne atanan Hamit Karslıoğlu’nun Çorum L Tipi Cezaevi’nde görevli İnfaz Koruma Memurları(Gardiyan) ve diğer çalışanlara kötü davranış sergilediği gereksiz görev değişikliklerine gittiği iddia edildi.

SINAVA GİREN ÖĞRETMENLERE BASKI

Çorum L Tipi Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun  ÖSYM nin cezaevinde yaptığı sınavlarda misafir olarak gelen görevli öğretmenlere de kötü davrandığı bu davranışların hakarete kadar vardığı öne sürülürken, sınava giren öğretmenlerin cezaevinde yemek yemelerine dahi müsaide  etmediği iddia edildi.

Bunun üzerine bazı öğretmenlerin Hamit Karslıoğlu hakkında Çorum valiliğine şikayette bulunulduğu belirtildi.

  “ÇIPLAK ELLE TİNER TEMİZLETTİLER”
Çorum L Tipi Cezaevinde Hükümlü Burak Bekil, bu yıl Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nı kazandı.
Üniversitede okumak için Çorum’daki İskilip Açık Cezaevinden, Çorum Açık Cezaevine naklini istedi, talebi kabul edildi.
Burak Bekil bianet’e yaptığı açıklamada, Çorum Açık Cezaevi idaresinin kendisinin ve yine üniversiteyi kazanan iki arkadaşının okula gidip derslere gitmesine ise izin verilmediğini söyledi.
Açık cezaevi idaresinden ulaştığımız yetkili bianet’e verdiği bilgide, kişinin kendisine gerekli tebligatların yapıldığını, ayrıca bir bilgi verilemeyeceğini belirtti.

İzin verilmemesinin gerekçesi, kuruma, kapalı cezaevinden pandemi izniyle açık cezaevine geçerek gelmiş olmaları ve aslında kapalı cezaevi kurallarına tabi olmaları gerektiği.
Ancak Burak Bekil, Çorum Açık Cezaevinde diğer açık cezaevinde bulunan mahpuslar gibi zorunlu çalışma rejimine tabi tutulduğunu, ayrıca açık cezaevindeki mahpuslara tanınan telefon, ayda dört kez görüş yapabilme gibi tüm haklardan da yararlandırıldığını söyledi:
Yağma suçlamasıyla 12 yıldır hapishanede bulunan Bekil, “Açık cezaevindeki diğer mahpuslar gibi beni de çalıştırıyorlar. Hiç boya-badana yapmayı bilmeyen biri duvar boyayabilir mi? Ben yaptım. Hem de hiçbir güvenlik önlemi olmadan işi bilmeyen mahpuslara duvar boyattılar. Çıplak elle tiner temizlettiler, ellerim hala yanık içinde. Açık cezaevinde çalışma koşuluna uyarak bulunuyoruz, biz bu gerekliliği yerine getiriyorsak açık cezaevi haklarımızdan da faydalanmamız gerekiyor. Zorunlu çalışmada açık, okula gitmek isteyince kapalı cezaevi hükümlüsü olduk” dedi.
Burak Bekil, yasak olmasına rağmen lojmanları da mahkumlara temizlettikleri gerekçesiyle şikayette de bulunduğunu  da sözlerine ekledi.

İLK VUKUATI DEĞİL: DAHA ÖNCE GÖREVDEN ALINMIŞTI.

Çorum L Tipi Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu, 2015 yılında Sakran Cezaevi  olarak da  bilinen  İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi Müdürlüğü görevini yürütürken, çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptığı, küçük çocukların cinsel istismara maruz kaldığı   skandalın kurum içi yazışmalarla ortaya çıkması sonrası görevden alınmış Hamit Karslıoğlu bu yazışmalarda cezaevinde çocuklara  tecavüz edildiğini de itiraf etmişti.

Bunun üzerine Hamit Karslıoğlu, görevinden alınarak, bir alt görevle başka cezaevine “sürgün” edilmişti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ