CAM SİLERKEN DÜŞEN GENÇ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Okuduğunuz haber
ÇOCUKLARIN KADERİ OLMAMALI!
Anasayfa   /    Gündem    /    ÇOCUKLARIN KADERİ OLMAMALI!

ÇOCUKLARIN KADERİ OLMAMALI!

Türkiye, Kargı ve İskilip'te yaşanan tecavüz ve taciz haberlerini konuşuyor. İskilip'te sayı arttı.

GÜNDEM      26 Haziran 2020 - 12:23     0

 ÇOCUKLARIN KADERİ OLMAMALI!


ROTA ÇORUM/ ÖZEL HABER
ROTA ÇORUM’un yaptığı haberlerle Türkiye gündemine giren Kargı ve İskilip ilçesinde küçük çocuklara yönelik yaşanan tecavüz ve taciz olayları gündemdeki yerini koruyor.

İskilip ilçesinde H.K. isimli 8 yaşındaki küçük kız çocuğunu taciz etmekten 18 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen zanlı S.Y.’nin suç dosyası gittikce kabarıyor. Zanlının ilçede çok sayıda kız çocuğunu taciz ettiği öne sürülüyor.
Bazı vatandaşlar ilçede karakola giderek zanlı S.Y.’nin taciz ettiği çocuklar hakkında bilgeler verdiler. 29 Haziran’da yapılacak olan duruşmayı bazı bakanlık temsilcilerinde izleyeceği öğrenildi.

Çorum son günlerde Kargı ilçesinde 6 erkek çocuğu ile İskilip ilçesinde yaşanan tecavüz ve taciz haberlerini konuşuyor.
İlk rezil haber Kargı ilçesinden geldi. Kargı ilçesinde hurdacılık yapan Mustafa U. isimli şahsın “çırak arıyorum” diyerek yoksul 6 çocuğu istismar ettiği ortaya çıktı.
“Bu, bir hastalık tedavi olmak istiyorum” diyen Mustafa U. hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede sanığın 6 çocuğa karşı, “cinsel istismar”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “sarkıntılık” suçlarından cezalandırılması istendi. Mağdur E.D. ise sanıktan şikâyetçi olmadı. E.D. ifadesinde, “Ben babasız büyüdüm. Onun çocuklarının babasız büyümesini istemiyorum” dedi.

Olay 19 Temmuz 2019 tarihinde mağdur E.F.A. isimli çocuğun ailesinin savcılığa giderek Mustafa U.’nun çocuklarını darp ettiğini, istismarda da bulunmuş olabileceğini belirterek şikâyetçi olmasıyla başladı. Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Mustafa U. hakkındaki iddiaları reddederek mağduru suçladı. Mağdurun kendisiyle beraber olmak istediğini belirten Mustafa U., E.F.A. ile 10 defa “cinsel ilişki” yaşadığını belirtti.
Bu ifadenin ardından savcı soruşturmayı genişleterek hurdacı Mustafa U.’nun yanında çalışan ya da Mustafa U. ile bağlantısı olan çocukların ifadelerine başvurdu. Mağdur 5 çocuk daha Mustafa U.’nun kendilerine tecavüz ettiğini açıkladılar.

Mustafa U.’dan şikâyetçi olmayan mağdur E.D. ifadesinde, “Bana ilişki teklif etti. Daha önceden E., H. ve Ö. isimli çocukların kendisi ile ilişkiye girdiğini söyledi. Kabul etmedim... Ben babasız büyüdüm. Mustafa’nın çocuklarının da babasız büyümesini istemiyorum” dedi.

SONRA İSKİLİP
Bu haberin yankıları bitmeden ikinci bir sapıklık olayıda İskilip ilçesinden geldi.
İskilip ilçesinde küçük bir kız çocuğunu taciz eden zanlı 18 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.
Mahallede esnaflık yapan S.Y. iddiaya göre, 8 yaşındaki H.K. isimli kız çocuğunu kandırıp, iş yerinin gizli bir bölümüne götürerek, cinsel tacizde bulundu. Bunu gören bir vatandaş durumu kızın annesi N.K.’ye bildirerek kızını o iş yerine göndermemesini istedi. Kızının tacize uğradığını öğrenen anne, eline aldığı sopa ile işlerine giderek zanlı S.Y.’ya saldırdı. Mahalle sakinlerinin devreye girmesiyle sakinleşen anne N. K. soluğu karakolda aldı.

18 GÜN SONRA SERBEST KALDI
Şikayet üzerine yakalanıp gözaltına alınan S.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Ancak 18 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇOK SAYIDA TACİZ VAR
ROTA ÇORUM’un edindiği bilgiye göre zanlı S.Y.’nin daha öncede iş yerinde çok sayıda çocuğunu taciz ettiğini ortaya atıldı. Karakola giden bazı vatandaşların S.Y.’nin değişik çocukları da taciz ettiği yönünde ihbarda bulundukları öğrenildi.

DURUŞMA 29 HAZİRAN’DA
S.Y.’nin Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam ediliyor. Zanlı 29 Haziran Pazartesi günü yeniden hakim karşısına çıkacak. Duruşmayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin de takip etmesi bekleniyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ