AĞBABA ALACAHÖYÜK’Ü GEZDİ: MİLLİ SERVET HEBA OLUYOR

Okuduğunuz haber
ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

ONKOLOJİ MERKEZİ'NİN İKİNCİ KISMI İHALE EDİLDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

GÜNDEM      03 Kasim 2021 - 13:22     0

ENFLASYON  RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK verilerine göre enflasyon aylık yüzde 2.39 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 19.89

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayına ilişkin tüketici fiyat endeksini (TÜFE) açıkladı. Buna göre enflasyon aylık yüzde 2,39 artarken, yıllık yüzde 19,89 olarak gerçekleşti. Enflasyon ekimde aylık yüzde 1,25, yıllık ise 19,58 olarak açıklanmıştı.

Çekirdek enflasyon ise (c endeks) yıllık yüzde 16,82'ye geriledi. Çekirdek enflasyon bir önceki ayda yüzde 16,98 seviyesinde gerçekleşmişti.

Yıllık bazda bakıldığında; en düşük artış yüzde 5,29 ile haberleşme grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, yüzde 7,88 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 8,08 ile giyim ve ayakkabı ve yüzde 13,12 ile eğlence ve kültür olarak gerçekleşti.

Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 27,41 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 25,23 ile lokanta ve oteller ve yüzde 23,03 ile ev eşyası oldu.

Aylık en yüksek artış giyim ve ayakkabıda

Ekimde aylık bazda bakıldığında; en az artış gösteren ana gruplar yüzde 0,17 ile eğitim, yüzde 0,51 ile eğlence ve kültür ile haberleşme olarak kaydedildi. Buna karşılık, 2021 yılı ekim ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, yüzde 7,56 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 5,97 ile alkollü içecekler ve tütün ve yüzde 2,43 ile ulaştırma olarak gerçekleşti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ