VALİ ÇİFTÇİ'DEN GÖREV DEN AYRILAN SEZİKLİ'YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Okuduğunuz haber
MEMURLAR İKRAMİYE İSTİYOR

BENZİNE 56 KURUŞ ZAM

Anasayfa   /    Gündem    /    MEMURLAR İKRAMİYE İSTİYOR

MEMURLAR İKRAMİYE İSTİYOR

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Hayati Çam, memurlara ikramiye verilmesi için Cumhurbaşkanına 8 Aralık Çarşamba günü 19. kez (Ondokuz) başvurduklarını ve kamu işçilerine olduğu gibi memurlara da ikramiye verilmesini istediklerini açıkladı.

GÜNDEM      15 Aralik 2021 - 22:34     0

MEMURLAR İKRAMİYE İSTİYOR
BASK İl Temsilcisi Hayati Çam açıklamasında şöyle dedi: “7 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 4226 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere (taşeron işçiliğinden kadroya geçenler dahil) 17 Aralık Cuma günü 13 günlük ücretleri tutarında yılın dördüncü ilave tediyesi (ikramiye) ödenecektir.
Hatırlanacağı gibi 31 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 3348 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 6772 sayılı Yasa uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan işçilere (Taşeron işçiliğinden kadroya geçenler dahil) yılın ilk tediyesi 29 Ocak 2021 Cuma günü, ikincisi Ramazan Bayramı öncesinde 11 Mayıs Salı günü ve üçüncüsü ise Kurban Bayramı öncesinde 16 Temmuz 2021 tarihinde ödenmişti.
KAMU İŞÇİLERİNE 65 YILDIR ÖDENİRKEN MEMURLARA 1 KURUŞLUK İKRAMİYE BİLE YOK
Kamuda çalışan işçilere 1956 tarihinden beri 6772 sayılı Yasa uyarınca ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir.
Kamu işçilerine Cumhurbaşkanlığı Kararları ile her yıl yarım aylıkları tutarında 4 adet ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir.
Toplu iş sözleşmeleri uyarınca da kamu işçilerine yılda iki kez birer aylıkları tutarında iki ikramiye ile vergi dilimi kayıplarını karşılayabilmek için ayrıca Denge Ödeneği de ödenmektedir.
İşçi sendikalarını ve konfederasyonlarını bu başarılarından dolayı tebrik ediyor, memur sendikalarına örnek olmalarını diliyoruz.
Kamu kurum ve kuruluşlarında işçilerle birlikte çalışan, çoğu kez aynı odayı paylaşan memurlara ise yasal hakları olmasına rağmen 1 kuruşluk bir ikramiye bile ödenmemektedir.
AYRIMCILIĞA VE HAKSIZLIĞA İSYAN EDİYORUZ
Memurlar olarak bu haksızlığa ve ayrımcılığa isyan ediyoruz.
Devlet, çalışanları arasında ayrım yapmamalıdır.
Memurlara üvey evlat muamelesi yapılması utanç vericidir, memurlara zulümdür.
CUMHURBAŞKANINA 19’UNCU KEZ BAŞVURDUK
Siyasi partilerle, TBMM grup başkanvekilleri ile defalarca görüştük, konuyu anlattık, taleplerimizi ilettik.
BASK olarak, Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde (Başbakanlık dönemindeki başvurularımız hariç) son yazımız dahil 19 kez başvuru yaptık. Talebimize cevap alamadık
Oysa; 4688 sayılı Yasanın 28 inci maddesinde “toplu sözleşmenin kapsamı” başlığı altında görüşülecek konular arasında “ikramiye” hakkı bulunmasına rağmen, memurların 19 yıllık toplu pazarlık sürecinde, ikramiye hakkı ne görüşme masasına getirilebilmiş ne de toplu sözleşme metinlerine girebilmiştir.
Sözde yetkili sendikaların 19 yıllık bu aymazlığının iktidarlar tarafından istismar edilmesi ve ikramiye hakkının gasp edilmesi vicdanları rahatsız etmektedir.
BASK olarak 4688 sayılı yasada yer alan “ikramiye” hakkımızı istiyoruz, memurların da kamu işçileri gibi 6772 sayılı Yasa kapsamına alınmasını, Yasanın işçi memur ayrımı yapılmaksızın kamuda çalışan herkese uygulanmasını istiyoruz.
MEMURLAR HIZLA YOKSULLAŞIYOR
Son aylarda yaşanmakta olan ekonomik kriz ve yükselen enflasyon, aylığından başka geliri olmayan VE ikinci iş yapması yasak olan memurların alım gücünü hızla azaltmakta, memurları yoksullaştırmaktadır.
Yılın ikinci altı aylık diliminde memur ve emeklilerinin enflasyon alacakları % 7,47 olmuştur.
Yeniden değerleme oranı % 36.20 açıklanmıştır. Motorlu Taşıtlar Vergisi % 25 zamlı açıklanmıştır.
Başta gıda olmak üzere temel tüketim maddelerinin fiyatlarında sadece son birkaç aydaki artış % 30’un üzerindedir.
2022 yılı Ocak ayında memur ve emeklilerinin aylıklarına yapılacak artış ise % 5’tir.
Cumhurbaşkanlığı sitesinde 10 Aralık 2021 tarihli “Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler ve Genel Görünüm” raporunda ortalama kamu işçisi ücreti 7.408,40 TL iken ortalama memur maaşı 5.057,80 TL olarak hesaplanmıştır. Kamu işçilerinin ücretleri ile memur maaşları arasındaki makas giderek açılmaktadır.
Memur ve emeklilerinin insan onuruna yaraşır bir hayat sürebilecekleri ve aile sorumluluklarını yerine getirebilecekleri bir ücret/aylık almaları sosyal devletin görevidir.
İktidar, yandaş ve sarı sendikaları kullanarak memur ve emeklilerinin bu haklı taleplerini geçiştirmekten vaz geçmelidir.
Yandaş sendikalar 23 Ağustosta imzaladıkları 6. Dönem Toplu Sözleşme ile tüm taleplerini, memurların örgütlenme ve sendika seçme özgürlüğünü yok etme karşılığında iktidara peşkeş çekmişlerdir.
Memur ve emeklileri bu peşkeşin hesabını soracaktır.
ÇÖZÜM YASA DEĞİŞİKLİĞİNDE
4688 sayılı Yasada yer alan memurlara ikramiye hakkının ısrarla göz ardı edildiği, yandaş sendikaların bu konuyla ilgilenmedikleri, yetki el değiştirmediği sürece sorunun çözülmeyeceği de açıktır.
Sayın Cumhurbaşkanının ve siyasi partilerin, memurların bu haklı talebine kulak vermelerini istiyoruz.
Unutulmamalıdır ki, Devletin asli ve sürekli görevleri günün her saatinde, ülkenin en ücra köşesine kadar ve gerektiğinde canı pahasına kamu görevlileri tarafından yerine getirilmektedir.
Buna rağmen Devletin ayrımcılık yapmasının izahı yoktur.
3 Milyon 500 bini aşkın memur ve sözleşmeli personel adına talebimizi bir kez daha yineliyor, memurların ikramiye hakkı hayata geçinceye kadar konunun her aşamada takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ