ALTILI MASA’DA AKŞENER SARSINTISI: TOPLANTI GÜNDEMİ BELLİ OLDU

Okuduğunuz haber
SİLAHIN SAHİBİ UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI

İŞTE EYT İLE EMEKLİ OLACAK KİŞİ SAYISI!

Anasayfa   /    ASAYİŞ    /    SİLAHIN SAHİBİ UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI

SİLAHIN SAHİBİ UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI

Çorum'da bir düğünde ateşlenen mermi 6 yaşındaki B.D.,ye isabet etmiş ve çocuğu yaralamıştı. Polis 287 kişinin ifadesini alıp 5484 mermi kovanı ve çekirdeğini inceleyerek yorgun merminin ateşlendiği silahın sahibi Uzman Çavuş A.A çıktı. A.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ASAYİŞ      30 Eylül 2022 - 19:16     0

SİLAHIN SAHİBİ UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI

 

Çorum’da 21 Mayıs'ta 1200 metre mesafede bir düğünde ateşlenen silahtan çıkan yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 6 yaşındaki B.D., Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, buradan da Ankara’ya sevk edilmişti. Ankara’da yapılan operasyonla kafasındaki mermi çıkartılan B.D., ameliyat sonrası tekrar Çorum’a gönderildi.

 4 aydır yoğunbakım da tedavisi devam eden B.D.’nin yaralanmasına sebep olan kişi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde polis ekiplerinin 287 kişinin ifadesini alıp 5484 mermi kovanı ve çekirdeğini inceleyerek tespit ettiği yorgun merminin ateşlendiği silahın sahibi Uzman Çavuş A.A., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Konu ile ilgili Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; “21.05.2022 günü Ulukavak Mahallesi Özgürevler 43.Sokak üzerinde düzenlenen düğün merasiminde 6 yaşındaki mağdur B. D.’nin ateşli silah ile yaralanması nedeniyle olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Olay yerinde herhangi bir silah ele geçirilememesi üzerine çevre yapılan araştırmada olay günü Bayat Mahallesi Bayat 1. Sokak No:16 sayılı adreste de düğün merasimi olduğu tespit edilerek, bu adreste düğün sahibinden temin edilen düğüne katılanlar listesinden ve incelenen kamera kayıtlarından tespit edilen 2’si yaşı küçük olmak üzere 27 şüpheli ve 260 bilgi sahibi de dahil toplamda 287 kişinin ifadesine başvurulmuş, düğün yerinde Çorum Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan incelemede; 4473 adet 9 mm kovan, 85 adet 7,65 mm kovan, 701 adet kurusıkı tabanca kovanı, 1 adet deforme mermi çekirdeği ve 213 adet av fişeği kovanı ele geçirilmiş ayrıca bu adrese yakın yerde yol üzerinde 10 adet 9 mm kovan ile 1 adet deforme mermi çekirdeği ele geçirilerek incelenmek üzere Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Bölge Müdürlüğüne gönderilmiştir. Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Bölge Müdürlüğünün 26.09.2022 tarihli uzmanlık raporu ile şüpheli A. A'nın …seri numaralı ...marka tabancanın mağdur B. D.'nin vücudundan çıkarılan mermi çekirdeği ile eşleşmesinin bulunduğu tespit edilmesi üzerine, Bayat Mahallesi Bayat 1. Sokak No:16 adresteki düğünde şüpheli A.A. tarafından havaya açılan ateş sonucu, “yorgun mermi” diye tabir edilen merminin, Ulukavak Mahallesi Özgürevler 43.Sokak üzerindeki düğünde bulunan mağdur B.D’nin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına neden olduğu anlaşılmış, şüpheli A.A. gözaltına alınarak savcılık işlemlerinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ