Türkiye'nin yeni nüfus sayısı açıklandı

Okuduğunuz haber
“ÜNİVERSİTELER SİYASİ İKTİDARIN DEĞİL, ÖĞRENCİLERİNDİR”

Bahçelievler İlkokulu ihale edildi

Anasayfa   /    Gündem    /    “Üniversiteler siyasi iktidarın değil, öğrencilerindir”

“Üniversiteler siyasi iktidarın değil, öğrencilerindir”

Çorum’da Kadın Meclisi Boğaziçi öğrencilerine destek verdi. Kadın Meclisi üyesi kadınlar Hürriyet meydanında Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması ve ardından öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto ederek eylem yaptılar.

GÜNDEM      04 Subat 2021 - 12:35     0

“Üniversiteler siyasi iktidarın değil, öğrencilerindir”

 

Kadın meclisi üyeleri Boğaziçi Üniversitesinde meydana gelen olayları protesto ettiler. Üniversiteler kayyım rektörlerin, polisin, siyasi iktidarın değil, öğrencilerin olduğunu olduğunu ifade ettiler.

Kadın meclisi adına açıklama yapan  Funda İçek, Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyım rektör Melih Bulu’nun atanmasından bu yana, bu kararı kabul etmeyen öğrenciler, akademisyenler ve üniversitenin tüm bileşenlerinin direnişte olduğunu belirterek,“Üniversiteler öğrencilerindir “ dedi.

Kampüs kapısını kelepçeleyen kolluk kuvvetleri, geri adım atmayan ve üniversitelerine sahip çıkan öğrencilerin mücadelesini gözaltına alarak bitirebileceklerini sandığını kaydeden Funda İçek,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  yaptığı açıklamalarda Boğaziçi eylemlerinde direnişin bu kadar kuvvetli olmasını sağlayan LGTİQ+öğrencilere yönelik nefret suçu işleyip, Bakanlığını yaptığı ülkenin anayasasında yer alan ayrımcılık yasağını açıkça çiğneyerek, hedef gösterdiğini söyledi.

“ÜNİVERSİTELER SİYASİ İKTADIRN DEĞİL, ÖĞRENCİLERİNDİR”

İçek, öğrencilerin açıklama yapılmasına izin verilmediğini, okuldan çıkarılmadıklarını, dışarıdan eyleme gelenleri gözaltına alındığına değinerek, “ Öğrenciler sokaklardan, otobüs duraklarından, vapur iskelesinden gözaltına alındı. Yüzlerce kişi demokratik bir üniversite istedikleri için gözaltına alındı. Yetmedi Ankara ve İzmir’deki eylemler daha başlamadan öğrenciler gözaltına alındı”  diye konuştu.

Üniversite Kadın Meclisleri olarak eşit, parasız, bilimsel eğitim için demokratik üniversiteler için mücadele ettiklerini bildiren İçek, “Üniversiteler kayyım rektörlerin, polisin, siyasi iktidarın değil, öğrencilerindir.. Başta Melih Bulu olmak üzere bütün kayyım rektörler gidecek. Rektör seçimleri yapılacak. Bütün cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri eşit ve özgür yaşayacak. Hiçbir öğrenci asla yalnız yürümeyecek” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ