GENÇLERİN PROJELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Okuduğunuz haber
5 TÜRBE TESCİLLENDİ

ÇORUMLU TIR ŞOFÖRLERİNİN 12 GÜNLÜK ODESSA ESARETİ BİTTİ

Anasayfa   /    İLÇELER    /    5 TÜRBE TESCİLLENDİ

5 TÜRBE TESCİLLENDİ

Aşağışeyhler Köyünde bulunan 5 adet türbe Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

İLÇELER      25 Subat 2022 - 09:33     0

5 TÜRBE TESCİLLENDİ

İskilip Meslek Yükseokulu, Mimari Restorasyon Programı Öğretim Üyesi Dr. Cemal Ekin’in başvurusu Üzerine Aşağışeyhler köyünde bulunan 5 adet türbe ve türbelerin yakınındaki mezarlık Kültür Bakanlığı, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

TÜRBELER, AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİNİN YAKINLARINA AİT

Akşemseddin ve Nurul Hüda Hazretlerinin yakınlarına ait olduğu bilinen 5 türbe İskilip MYO Mimari Restorasyon Programı Öğretim Üyesi Dr. Cemal Ekin’in tescil başvurusunun ardından Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanlarınca Aşağışeyhler köyünde belirtilen yerlerde incelemelerde bulunuldu. Yapılan çalışma sonrası 5 adet türbe ve yanındaki mezarlığın tescillenmesine karar verildi.

İZİNSİZ İNŞAİ VE FİZİKİ MÜDAHALELERDE BULUNULAMAYACAK

Tescille ilgili olarak Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararında şu ifadelere yer verildi. “Çorum İli, İskilip İlçesi Aşağışeyhler Köyünde tapunun 317 ada, 8 parselinde kayıtlı, mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait ahşap çantı tekniğinde inşa edilmiş 5 adet türbenin 2863 sayılı yasanın 6. Maddesinde belirtilen özelikleri taşıdığı anlaşıldığından korunması gerekli taşınmazın kültür varlığı olarak tescil edilmesine, koruma grubunun “1” olarak türbelerin yer aldığı 317 ada, 8 parselinde korunma alanı olarak belirlenmesine, kararımız eki tescil fişi ve koordinatlı haritanın onaylanmasına, bundan sonra parselde yapılacak tüm inşai ve fiziki müdahalelerde Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmasına karar verildi.”

 

Kaynak: iskilipost

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ