5 TÜRBE TESCİLLENDİ

Okuduğunuz haber
ÇORUMLU TIR ŞOFÖRLERİNİN 12 GÜNLÜK ODESSA ESARETİ BİTTİ

SÜLÜK’ÜN ACIMASIZLIĞINA MECLİS ÜYELERİ ‘DUR’ DEDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUMLU TIR ŞOFÖRLERİNİN 12 GÜNLÜK ODESSA ESARETİ BİTTİ

ÇORUMLU TIR ŞOFÖRLERİNİN 12 GÜNLÜK ODESSA ESARETİ BİTTİ

Ukrayna’nın liman şehri Odessa’da mahsur kalan aralarında Çorumlu TIR şoförlerininde bulunduğuTürkiye vatandaşı 200'e yakın TIR şoförü Dışişleri yetkililerinin çabası sonucu 12 gün sonra Ovrilka kentinden Türkiye’ye gelmek üzere Romanya’ya geçti.

GÜNDEM      05 Mart 2022 - 22:06     0

ÇORUMLU TIR ŞOFÖRLERİNİN 12 GÜNLÜK ODESSA ESARETİ BİTTİ

 

Rusya'nın askeri harekatı nedeniyle Ukrayna’da mahsur kalan 200'e yakın TIR şoförü, 12 gün sonra kurtuldu. 

Mahsur kalan Çorumlu TIR şoförü Yusuf Sezen, Rota Çorum’a yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin devreye girmesiyle Ukrayna’dan çıktıklarını söyledi.
Mahsur kaldıkları 12 günde çok zor günler geçirdiklerini, mal ve can güvenliklerinin olmadığını ifade eden Sezen, Ukrayna yetkililerinin kendilerine gösterdikleri güzergah üzerinden akşam saatlerinde Odessa’yı terk ettiklerini anlattı.

Ukrayna’nın başka bir liman kenti olan Ovrilka’ya geçtiklerini, buradan da feribotla Romanya’nın Iseccea kentine geçtiklerini ifade eden Sezen, kendilerinin buradan kurtulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 200 TIR şoförü feribot seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle Odessa'da mahsur kalmıştı. Konsolosluğu aradıklarını ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini, erzak sorununun büyük bir sıkıntı haline geldiğini belirten şoförler yardım istemişti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ