Aile hekimleri grevi için Tabip Odası açıklama yaptı

Okuduğunuz haber
"AFGAN KADINLARIN EMPERYALİST PAZARLIĞA KONU EDİLMESİNE SON VERİLMELİ"

Mecitözü’nde silahlı çatışma: 2 ölü

Anasayfa   /    Siyaset    /    "Afgan kadınların emperyalist pazarlığa konu edilmesine son verilmeli"

"Afgan kadınların emperyalist pazarlığa konu edilmesine son verilmeli"

Emek Partisi (EMEP) Çorum Kadın Kolları Başkanı Mehtap Gökmen, “ABD emperyalizminin ve Taliban vahşetinin Afgan kadınların hayatlarını ellerinden almasına izin vermemek, Afgan kadınların dayanışma çağrılarına kulak vermek Türkiyeli kadınların sorumluluğudur” diyerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

SİYASET      19 Agustos 2021 - 13:23     0

 

 

Emek Partisi, Afgan kadınların yanında oldukları açıklaması yaptı.

Emek Partisi (EMEP) Çorum Kadın Kolları Başkanı Mehtap Gökmen, Taliban tarafından yaşamı tehdit edilen tüm kadınlara, bölge, Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından koşulsuz sığınma hakkı tanınması gerektiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, hiçbir ülke Taliban ile kurmak istediği şeriat rejimine uluslararası meşruiyet kazandıracak bir diplomasi ilişkisine girmemelidir. Erdoğan hükümeti TSK birliklerini Afganistan'dan derhal çekmeli, Türkiye NATO'dan çıkmalıdır. Kadınların demokratik haklarının emperyalist pazarlıklara konu edilmesine son verilmelidir” dedi.

 

20. yüzyılın ortalarından günümüze kadar İngiliz, Rus ve ABD emperyalizminin işgali altında sömürülen ve ezilen Afganistan halkı bir kez daha egemenler tarafından insafsızca kaderine terk edildiğini belirten Gökmen,

Cumhurbaşkanı Gani ve bir kısım hükümet yetkilileri nakitle doldurdukları çuvallarıyla, arkasında kırılacak, yok edilecek, köleleştirilecek kadın ve kız çocuklarını bir saniye bile düşünmeden halkı Taliban sultasına bırakarak kaçtıklarını ifade etti.

 

Şeriat ve işgal döngüsüne mahkûm edilmek istenen Afganistan’da bu döngü özellikle Afgan kadınların ve çocukların yaşamını cehenneme çevirdiğini öne süren  Mehtap Gökmen, “Afganistanlı kadınlar; savaş baronları, gerici Taliban vahşileri ve emperyalist işgal güçleri arasındaki pazarlıkların ve iktidar savaşlarının kadınların yaşadığı cehenneme odun taşıdığını haykırdılar. On yıllardır, Afganistan kadınlar için yaşamının en zor olduğu ülkeler listesinin zirvesinde! Kadınlara özgürlük götüreceğini söyleyerek ülke topraklarını kendi emperyalist çıkarları için işgal eden ABD’nin Afgan kadınlarına götürdüğü tek şey bu gerçektir! Bu gerçek ortadayken pişkince açıklama yapan ABD Başkanı Biden 'Kadınların temel haklarını konuşmaya devam edeceğiz' diyor. Afganistan için yine 'yeni bir dönemeç' analizleri yapılırken kadınların 40 yıldır mahkûm edildiği insanlık dışı koşullar tüm dünyanın gözleri önünde daha da ağırlaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

“AFGAN KADINLAR SUSMUYOR”

Gökmen, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesi sonrasında verdiği ilk mesajda kadınların çalışma ve eğitim haklarının 'İslami esaslar çerçevesinde tanınacağını' söylediği saatlerde, sokaklardaki reklam panolarından dahi kadınların görüntülerinin silindiğini aktararak, “ Kadınları burka ve çadıra mahkûm eden, kadınlara sokakları kapatan, kadınların ve kız çocuklarının eğitim hakkını gasbeden, pek çok yerde kadınlara Taliban askerlerine 'hediye edilecek mal', 'el konulacak ganimet' muamelesi yaparak gerici, erkek egemen uygulamaların en vahşisine imza atan Taliban yönetimi karşısında Afgan kadınlar ise susmuyor, bu vahşete yol verenleri lanetlerken, tüm dünyaya destek ve dayanışma çağrısı yapıyor” dedi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ