ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM!

Okuduğunuz haber
KALE ÇEVRESİ İÇİN TARİHİ GÜN

METEOROLOJİ UYARDI: GÜNEŞ GİDİYOR YAĞMUR GELİYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    KALE ÇEVRESİ İÇİN TARİHİ GÜN

KALE ÇEVRESİ İÇİN TARİHİ GÜN

Çorum tarihi bir gün daha yaşadı. Çorum Belediyesi, devasa projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Çorum Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Kale Mahallesi’nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı.

GÜNDEM      07 Eylül 2022 - 20:08     0

KALE ÇEVRESİ İÇİN TARİHİ GÜN

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Kale Mahallesi sınırları içinde bulunan 95 dekar alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda imza töreni düzenlendi. Törende anlaşmaya varılan hak sahipleriyle belediye arasında imzalar atıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kentin kültürel dokusunu canlandırmak açısından önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

AŞGIN’DAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un bir hayalini gerçekleştirme noktasında önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Öncelikli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Başkan Aşgın, “Kale projemizde ilk resmi başlangıç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Ondan Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız burayı 06.01.2021 tarihinde riskli alan ilan etti. Cumhurbaşkanımızın bu ilanı ile resmi olarak başlangıç yapıldı. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza en kalbi şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a da teşekkür eden Başkan Aşgın, “Ziyaretlerimizde de kendisine ifade ettik. Samimi yaklaşımları ve destekleri için Sayın Bakanımıza da çok teşekkür ederiz. Sadece bu projemize değil Tarihi Kent Meydanı projemizin birçok noktada Murat Kurum bakanımıza anlattığımız hiçbir projemize hayır demedi. Tüm projelerimize bizim beklentimizin üzerinde destek verdi. Hiçbir şekilde kamunun buradan kar elde etmesini, TOKİ’nin kar elde etmesini düşünmeden bizlere destek oldu. Allah ondan razı olsun.

“HAK SAHİPLERİNE ÜÇ AYRI TEKLİF YAPILIYOR”

Kentsel dönüşüm bölgesindeki hak sahipleriyle görüşmelerin başladığını açıklayan Başkan Aşgın, “Bütün hak sahiplerine üç tane teklif yapıldı. Kim ne istiyorsa o verilecek; ister Akkent TOKİ’den ev, ister arsa bedeli, isterse mevcut arsasının yerinden ev. Bir hak sahibi isterse 250-300 bin civarında çok düşük bir bedelle aynı yerden yer alarak evini sıfırlayabilecek. Bu bedeli de 180 ay taksitle ödeyecek.  Yeryüzünde hakikaten bu kadar vatandaşını, hemşerisini, memleketini düşünen başka bir devlet yok. Çünkü, devletin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi vatanına milletine aşık bir insan var.” dedi.

TARİHİ DOKU AYAĞA KALDIRILIYOR

Kale’nin Tarihi Kültür Yolu projesinin başladığı nokta olduğunu belirten Başkan Aşgın, “Bizim vizyonumuz, şehrimizde kültürel tarihi dokunun ayağa kaldırılmasıdır. Hayallerimize tek tek kavuşmak için gece gündüz ekibimizle beraber aşkla çalışıyoruz.  Kalemizden, Tarih Kültür Yolumuza adım adım kavuşmuş olacağız.” dedi.

“BU ÇALIŞMALAR AK PARTİ TEŞKİLATLARIMIZI GURURLANDIRMAKTADIR”

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da konuşmasında projenin Çorum için önemine değinerek Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. Ahlatcı, “AK Belediyeciliğin Çorum’daki temsilcisi olan kıymetli belediyemiz ve Belediye Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar bize 2023, 2053, ve 2071 vizyonlarımız hususunda büyük bir güven ve mutluluk vermektedir. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar tüm AK Parti teşkilatlarımızı da gururlandırmaktadır. Güzel Çorum’umuzun gerdanına işlenecek ve en güzel çalışmalardan birini başarmış olmasından dolayı Belediye Başkanımıza ve kıymetli yardımcılarına ve belediyemize AK Parti Çorum İl Başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Bu çalışmaların en başında Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketine ve milletine olan sevgisi yatmaktadır. Bunun yanında Murat Kurum Bakanımızın hep beraber gitmiş olduğumuz toplantılardaki Çorum’a ilişkin hassasiyeti, gayretleri ve destekleri için de kendisine buradan AK Parti Çorum İl Başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da Türkiye’ye örnek teşkil edecek yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Kavuncu, “Kale Mahallemiz ve Kültür Yolumuz, önümüzdeki kuşaklara bırakacağımız en önemli miras olacak. Allah’a hamdolsun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çorum olarak hayal edemeyeceğimiz güzelliklere kavuştuk. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Çalışmalarının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesi imza töreninde konuşan GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. firma yetkilisi Zeynep Çağla Ekiz, hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başladıklarını açıkladı. Ekiz, “Hak sahiplerinin yararı gözetilerek maliyet fiyatlarında ciddi indirim oranı uygulanmıştır. Bu şartlar doğrultusunda konut veya işyeri talep eden ve nakit anlaşmak isteyen hak sahipleri ile muvafakat senedi imzalamayı planlamaktayız.” dedi.

Konuşmaların ardından, aralarında Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin’in de bulunduğu hak sahipleri ile muvafakat imzaları atıldı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ