TÜM ÇEVİK KUVVET KARANTİNAYA ALINDI

Okuduğunuz haber
KAYMAKAMLIK SUNGURLU BELEDİYESİ’Nİ YALANLADI

KAYMAKAMLIĞI DEVLET CİDDİYETİNE DAVET ETTİ

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    KAYMAKAMLIK SUNGURLU BELEDİYESİ’Nİ YALANLADI

KAYMAKAMLIK SUNGURLU BELEDİYESİ’Nİ YALANLADI

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in iddialarına Sungurlu Kaymakamlığı’ndan yanıt geldi.

SAĞLIK      09 Haziran 2020 - 23:05     0

KAYMAKAMLIK SUNGURLU BELEDİYESİ’Nİ YALANLADI

 

 

 

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in belediye personeline koronavirüs testi yapılması konusundaki taleplerine duyarsız yaklaşıldığı belirtmiş ve bu nedenle Sungurlu İlçe Sağlık Müdürüne tepki göstererek, “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, herkes de sorumluluğunu yerine getirsin aksi takdirde bu vebalden kimse kurtulamaz” ifadelerine yer vermişti.

O iddialara Sungurlu Kaymakamlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ;

“Bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında Covid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin idareyi töhmet altında bırakan ifadelerin olduğu tespit edilmiş ve konu ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur. Yapılan paylaşımda bir belediye personelinin (Ç.G. 25) ateşlenerek hastaneye kaldırıldığı ve talep edildiği halde şahsın temaslılarına test yapılmadığı iddia edilmiş olup, söz konusu iddia gerçek dışıdır” denildi.

ŞAHIS EVİNDE İZOLE EDİLEREK TAKİBE ALINMIŞTIR

Açıklama şu şekilde devam etti, 04.06.2020 günü Emralioğlu Apartmanında 4 vakanın tespit edilmesiyle birlikte İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz hızlı bir şekilde filyasyon çalışmalarına başlamış ve yakın temaslısı olduğu tespit edilen ailenin de aralarında olduğu 10 kişiden numune alınmış ve 4 kişinin daha Covid-19 hastası olduğu ortaya çıkmıştır. Bu test sonucunda anne ve babası pozitif çıkan Ç. G.’nin test sonucu negatif gelmiş, şahıs evinde izole edilerek takibe alınmıştır.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunca hazırlanan Covid-19 rehberi kapsamında olası vakanın temaslılarına yapılması gerekenler başlığı altında test sonucunun negatif gelmesi durumunda herhangi bir işlemin yapılmayacağı açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, söz konusu şahsın belediyede çalışıyor olması göz önünde bulundurularak inisiyatif alınmış, İlçe Sağlık Müdürü’nün koordinesinde 10 sağlık görevlimiz tarafından aynı gece saat 01.00’e kadar temaslılara ilişkin filyasyon çalışması gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, iddia edildiği şekilde şahısla ilgili herhangi bir ateşlenme ve hastaneye kaldırılma söz konusu olmadığı gibi, yaklaşık 3 gündür devam eden takibi neticesinde de hastalığa ait bir semptoma rastlanmamıştır. Şahısta 14 günlük karantina süresi içerisinde herhangi bir semptom gelişmesi durumunda İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce hastaneye sevki sağlanarak tekrar kontrol numunesi alınacak ve çıkan neticeye göre gerekli işlemler yürütülecektir.

TEDBİRLER KARARLILIKLA UYGULANMIŞTIR

Sungurlu ilçemizde salgınla mücadele yeni bir olgu olmayıp ilk vakadan itibaren mücadeleye başlanmış ve alınması gereken tüm tedbirler zamanında alınarak herhangi bir aksaklığa mahal verilmeden kararlılıkla uygulanmıştır. Sağlık ekiplerimizce filyasyon çalışmaları Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre yürütülmüş, hiçbir zaman kişiye ya da kuruma özel bir uygulama söz konusu olmamıştır. Numune alınan şahıslardan pozitif çıkan vatandaşlarımızın yakın temaslıları sağlık ekiplerimizce yapılan filyasyon çalışmaları neticesinde tespit edilmekte ve ilgililere Covid-19 testi derhal yapılmaktadır. Test sonucu negatif çıkan vakaların yakın temaslılarına test yapılması gibi bir durum söz konusu olmayıp, bu kişiler evlerinde tedbiren karantinaya alınmakta, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve Aile Hekimlerimizce günde 3 defa aranarak durumu takip edilmektedir. İddiaya konu vatandaşımızın durumu da bu şekilde gerçekleşmiştir. İlçemizde filyasyon çalışmaları kapsamında vaka başına ortalama temaslı sayısı 11 olup, bu değer ülke ortalamasının üzerindedir. Bahse konu olan Emralioğlu Apartmanında ilk vakanın görülmesiyle beraber 150 kişi evlerinde karantinaya alınmış ve yakın temaslı olduğu tespit edilen 30 kişiden kontrol numunesi alınarak 6 yeni vakanın tespiti yapılmıştır. Bu hastalarımızın hastanemize yatışı sağlanarak tedavileri devam etmektedir.

ALINAN SIKI TEDBİRLER NETİCESİNDE VAKA ARTIŞI ENGELLENDİ

Sungurlu Kaymakamlığımız bünyesinde tüm kurumlarımız salgın döneminde yoğun bir çalışma performansı göstermiş, hastalığın ortaya çıktığı mahalle ve köylerimizde karantina işlemleri uygulanarak salgının yayılması engellenmiştir. Bu süreçte hassasiyetle çalışan, görevini gerektiği gibi yerine getiren personelimize ve kurumlarımıza yönelik hedef gösterici, karalayıcı ve hakikatten uzak paylaşımların yapılması kabul edilebilir değildir. Salgın kapsamında alınan tedbirler bizzat İlçe Kaymakamı tarafından denetlenmekte ve lüzumu halinde gerekli talimatlar verilerek herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda;

Oyaca köyümüzde 1 kişide Covid-19 görülmesiyle beraber İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce hemen filyasyon çalışmalarına başlanmış, çalışmalarımız sonucunda 20 kişi temaslı olarak evde izolasyona alınarak kendilerinden numune alınmıştır. İzolasyona alınan köy sakinlerinden 7 kişide daha Covid-19 tespit edilmesiyle 30.03.2020 tarihi 2020/9 karar No’lu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararıyla 14 günlük karantina başlatılmıştır. Kaymakamlığımızca alınan yoğun tedbirler neticesinde yeni vakanın ortaya çıkmasına engel olunmuş ve ekiplerimizce yerinde yapılan denetimler neticesinde, köyde vaka kalmadığı değerlendirilerek 12.04.2020 tarihi 2020/13 Karar No’lu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararıyla karantina kaldırılmıştır.

İlçe belediye sınırlarında Fatih Mahallesi Ankara-Samsun Caddesi Çiçekevler Sitesi B2 Blok No:132 adresinde bulunan binada vaka tespit edilmesiyle beraber çalışmalar başlatılmış, 64 kişi evde izolasyona alınarak izolasyona alınan vatandaşlarımızdan 9 kişide daha Covid-19 tespit edilmiştir. 14.04.2020 tarihi 2020/14 Karar No’lu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararıyla 14 günlük karantina başlatılmış ve Sungurlu Kaymakamlığımızca alınan yoğun önlemler neticesinde vaka artışı engellenerek 27.04.2020 tarihi 2020/17 Karar No’lu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararıyla karantina kaldırılmıştır.

Kula köyümüzde hastaneye başvuran 3 vatandaşımızda Covid-19 görülmesiyle beraber zaman kaybetmeksizin filyasyon çalışmaları başlatılmış, bu kapsamda 182 vatandaşımız evde izolasyona alınmıştır. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce izolasyona alınan kişilerden alınan numuneler neticesinde 7 köy sakininde Covid-19 tespit edilmiştir. 05.05.2020 tarihi 2020/18 Karar No’lu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararıyla 14 günlük karantina başlatılmış, ekiplerimizin yerinde yaptığı denetimler neticesinde vakaların devam ettiği değerlendirilerek 19.05.2020 tarihi 2020/20 Karar No’lu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kararı ile karantina süresi uzatılmıştır. Sungurlu Kaymakamlığımızca alınan sıkı tedbirler neticesinde vaka artışı engellenmiş ve 26.05.2020 tarihi 2020/22 Karar nolu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı ile karantina kaldırılmıştır.

Turgutlu, köyümüzde 1 vatandaşımızda Covid-19 görülmesiyle beraber 34 kişi, Çayan köyümüzde 2 vatandaşımızda Covid-19 tespitiyle beraber 35 kişi, Balkaya köyümüzde vaka görülmesiyle 11 kişi, Küçükincesu köyümüzde vaka görülmesiyle beraber 8 kişi,Arifegazili köyümüzde 1 vatandaşımızda Covid-19 tespit edilmesi nedeniyle 34 kişi, Çavuşçu köyümüzde 2 vaka görülmesiyle beraber 25 kişi evde izolasyona alınmış; Sungurlu Kaymakamlığımızca uygulanan sıkı tedbirler neticesinde bahsi geçen köylerimizde vaka artışı engellenerek köylerimizde hayatın normale dönmesi sağlanmıştır."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ