Mustafa Sarıgül Çorum’a geliyor

Okuduğunuz haber
MAFYA VE SOKAK ÇETELERİ KAPİTALİZMİN YOL ARKADAŞIDIR

Çorum'da 1 milyon 873 bin lira pandemi cezası

Anasayfa   /    Siyaset    /    Mafya ve sokak çeteleri kapitalizmin yol arkadaşıdır

Mafya ve sokak çeteleri kapitalizmin yol arkadaşıdır

Emek Partisi (EMEP) Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün, Sedat Peker'in itirafları ile ilgili, “Bunca derin suçların hesabı siyaseten de hukuken de verilmelidir” dedi.

SİYASET      20 Mayis 2021 - 19:56     0

Mafya ve sokak çeteleri kapitalizmin yol arkadaşıdır

 

 

 

EMEP Merkez İlçe Başkanı Aygün, mafya lideri Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun karşılıklı iddialarına dair yazılı açıklama yaptı. Silah ve uyuşturucu ticaretinden devlet olanaklarının usulsüz kullanılmasına, tecavüz ve cinayetlerden siyasi partilere yönelik tehdit ve şantajlara dek birçok büyük suçun itiraf edildiğini ifade eden Aygün, “Tek adam yönetimi, konunun üstünü kapatmaya çalışmakta, belki bu krizi ittifaklarını düzenlemek için kullanmayı planlamaktadır. Ama iktidar ve suç ortakları hesap vermelidir. Bunca yaygın ve derin suçların hesabı siyaseten de hukuken de verilmelidir” dedi. Aygün, “Kapitalist sömürü ilişkileri karanlık sokaklarda bu kirli çeteleri bizzat doğurduktan sonra büyütüp kendi işleyişine katmaktadır. Mafya ve sokak çeteleri kapitalizmin yol arkadaşıdır” diye belirtti. 

“İÇİŞLERİ BAKANININ DERHAL İSTİFA ETMESİ GEREKİRKEN YAPRAK KIMILDAMIYOR”

Hükümet temsilcilerinden bürokratlara, medya patronlarından çetelere, uyuşturucu tacirlerinden emniyet ve yargı temsilcilerine uzanan ‘derin’ ilişkilerin silsile iddialar halinde ortalığa saçıldığını belirten Hıdır Aygün, “Bu durum karşısında İçişleri Bakanının derhal istifa etmesi yahut görevden alınması gerekirken yaprak kımıldamıyor! Meclis’in hızla devreye girip Araştırma Komisyonu kurması, aynı anda savcıların harekete geçmesi gerekirken hukuk yerlerde sürünüyor, herkes tek adamın ne diyeceğine bakıyor. Açıktır ki bu vahim tablo 'tek adam yönetiminin' ülkeyi ne hale getirdiğinin resmidir” değerlendirmesinde bulundu.

"AKP DERİN DEVLET VE ÇETELERİ KENDİSİ İÇİN KULLANIŞLI OLACAK ŞEKİLDE YENİDEN ORGANİZE ETTİ"

EMEP Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün’ün açıklaması şöyle:

“Vaktiyle 'hayırsever işadamı' diye övülen; Kültür Bakanlığı sponsorluğundaki törenlerle 'Türk Hakanı' sıfatıyla ödüllendirilen; tertiplediği şiddet yanlısı gösteriler ve saldırgan demeçleri iktidar medyasının manşetlerini süsleyen; ülkenin bilim insanlarına, barış isteyen yurttaşlara, tüm bir muhalefete alenen kanlı tehditler savuran; ama tüm bu yaptıkları siyasi olarak faydalı bulunduğu için sırtı sıvazlanan, kan dökme tehditlerine ilişkin dava 'ifade özgürlüğü' denilerek kapatılan bir çeteci; siyasal iktidarın kilit isimlerini hedef alarak, yaptıklarının bir kısmını ifşa ediyor.

Silah ve uyuşturucu ticaretinden devlet olanaklarının usulsüz kullanılmasına, tecavüz ve cinayetlerden siyasi partilere yönelik tehdit ve şantajlara dek birçok büyük suç itiraf ediliyor.

'Türkiye’yi vesayet rejiminden kurtarma' demagojisi ile toplumun demokratik taleplerini istismar eden AKP, 20 yıllık iktidarında, her konuda olduğu gibi bu konuda da söylediklerinin tam tersini yaptı. Yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları ortadan kaldırma vaadini nasıl tutmadıysa; derin devlet, çeteler gibi isimlerle anılan yönetme ve baskı araçlarını da ortadan kaldırmadı, bunları kendisi için daha kullanışlı olacak şekilde yeniden organize etti. Kendinden önceki dönemin yöntem ve araçlarını kullanarak, hatta bazı aktörlerini bizzat devşirerek sömürü düzeninin bir dayanağı haline getirdi.

“TEK ADAM REJİMİNİN İŞLEYİŞİNE DAİR ROLÜ BÜYÜK OLAN KİRLİ İLİŞKİLER”

Bugün söz konusu kesimlerin kendi arasında ortaya çıkmış bir çatışmayla gördüğümüz şey, tek adam rejiminin işleyişine dair rolü büyük olan kirli ilişkilerdir. Grevleri yasaklayan, milletvekillerini ve belediye başkanlarını tutuklayan, pek çok yerde seçimin yerine kayyumu koyan iktidarın, bu saltanatı sürdürebilmek için sokakların en pis köşelerinde de koalisyon ortakları edindiğini görüyoruz.

'Devlet-siyaset-mafya' olarak çerçevelenen bu ilişki ağlarının sermaye ayağı görmezden gelinmemelidir. Suç ekonomisiyle ve başka yollarla dolaştığı anlaşılan milyar dolarlar, sermaye sınıfının unsurlarından bağımsız değildir. Kapitalist sömürü ilişkileri karanlık sokaklarda bu kirli çeteleri bizzat doğurduktan sonra büyütüp kendi işleyişine katmaktadır. Mafya ve sokak çeteleri kapitalizmin yol arkadaşıdır.

“KİRLİ İLİŞKİ AĞLARININ GERİSİNDE SÖMÜRÜ DÜZENİ VARDIR”

Bugün Türkiye’de de bu kirli ilişki ağlarının ve suçların gerisinde sömürü düzeni vardır. AKP-MHP koalisyonu toplumdan gördüğü destek azaldıkça bu ilişkilerin sağladığı cebri desteğe daha çok muhtaç olmuş ve sonunda bir çetecinin çektiği üç-beş videoyla sarsılacak duruma gelmiştir.

“SEDAT PEKER'İ ÖZGÜR BIRAKTIĞINIZI UNUTMADIK”

Salgın ve ekonomik kriz sorunlarını birlikte yaşayan, virüsle ve yoksullukla savaşmak zorunda kalan halk sokakta bekçi ve polis terörüne maruz kalırken bunlardan sorumlu İçişleri Bakanı’nın kimlerle ve hangi olaylarla anıldığı ortadadır. Konuyu yargıya taşıdığını söyleyen İçişleri Bakanı, aynı ‘yargı’nın, işlerine başka türlü geldiğinde Sedat Peker’i bir kuş kadar özgür’ bıraktığını unuttuğumuzu mu sanmaktadır? Peker’in bu noktaya gelmesi zaten yargının siyasal bir sopa haline gelmesiyle doğrudan ilgilidir. Bu haldeki bir yargı mı İçişleri Bakanı’nı soruşturacak ve adil bir karar verecektir?

“İKTİDAR HESAP VERMELİ”

Cumhurbaşkanı konuya kısaca değinmiş ve geçiştirmeye çalışmış, bu konuda da muhalefeti suçlayacağına dair işaretler vermiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan videoları hazırlayan kişi için çete demektedir. Doğrudur. Peki, bu çeteciyi yargıdan kurtaran, emrine koruma polisleri veren, ülke içinde devlet protokolüyle gezmesini sağlayanlar kimlerdir? Bunlar hakkında bir işlem yapılmakta mıdır?

Tek adam yönetimi, konunun üstünü kapatmaya çalışmakta, belki bu krizi ittifaklarını düzenlemek için kullanmayı planlamaktadır. Ama iktidar ve suç ortakları hesap vermelidir. Bunca yaygın ve derin suçların hesabı siyaseten de hukuken de verilmelidir.

“DEMOKRATİKLEŞME MÜCADELESİ YÜKSELTİLMELİ”

Türkiye halkı kendi başına 'fillerin tepişmesinden' bir şey çıkmayacağını bilmeli ve sonunda ezilenin yine yoksullar olduğunu hatırlamalıdır. Asıl olan demokratikleşme mücadelesini yükseltmelidir. Türkiye işçi sınıfı ekmek ve özgürlük kavgasının öncüsüdür. Özgürlüklere ekmek kadar ihtiyaç duyduğumuz açıktır. Türkiye çete içi bir kavganın taktik adımlarını izleyerek demokratikleşemez. Türkiye’yi ancak emekçilerin mücadelesi ve iktidarı temizleyebilir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ