OSMANCIK’TA KAZA: 2’Sİ AĞIR 6 YARALI

Okuduğunuz haber
“ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARMAK İÇİN  MUM YAKTIK”

TEDBİRLERİ GEVŞETMENİN SONU

Anasayfa   /    Siyaset    /    “ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARMAK İÇİN  MUM YAKTIK”

“ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARMAK İÇİN  MUM YAKTIK”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Çorum’da teşkilat çalışmalarına başladı. Genel Başkan Yardımcıları Av. İdris Şahin ve Prof. Dr. Arzu Kılıçlar, kentte düzenlenen teşkilat toplantısına katıldı.

SİYASET      07 Haziran 2020 - 19:37     0

“ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARMAK İÇİN  MUM YAKTIK”

 

 

 

 

Türkiye’de 13 yıl Ekonomi ve Dış İşleri Bakanlığı yapan Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Çorum’da teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Av. İdris Şahin ve Prof. Dr. Arzu Kılıçlar’ın da yer aldığı bir heyet Çorum’a geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin, partinin Çorum teşkilatı için kentten yoğun talep aldıklarını kaydetti. Türkiye genelinde 90 binin üzerinde vatandaşın teşkilatta görev almak için başvurduğunu kaydeden İdris Şahin, Çorum’dan da 350’ye yakın başvuru aldıklarını söyledi.

Partinin teşkilatlanma çalışmalarına dair bilgiler veren Şahin, DEVA Partisi olarak 9 Mart’ta kuruluş dilekçemizi verdik. 11 Mart’ta ise tanıtım toplantımızı gerçekleştirdik. Bir azizlik son dönemde Türkiye gündemini meşgul eden pandemi sürecinin başlangıcına denk geldi. Partimizin tanıtımının milletimizin hafızasından hiçbir zaman silinmeyeceğini düşünüyoruz. 3 ayı aşkın bir süredir ülkemizde olağanüstü bir süreç yaşanıyor. Bu süreçte de yeni kurulan bir parti olarak teşkilatlanma anlamında belirli zorluklarla karşılaştığımız ortada. Ancak bu süreci bile kurucular kurulumuzdaki nitelikli, genç ve kendi işinde başarılı arkadaşlarımızla birlikte bu süreci bir fırsata dönüştürdük. Bu süreç içerisinde genel merkez yönetimini, uyuşmazlık çözüm kurulunu, disiplin kurulunu ve genel merkez başkanlık divanının seçimlerini tamamen dijital ortamda yaptık. Teşkilat çalışmalarımıza da dijital ortamda devam ettik” diye konuştu.

DEVA Partisi’nin son dönemde Türkiye’de yaşanan ekonomik bunalımdan bir çıkış haritası olduğunu vurgulayan Şahin, “DEVA Partisi’nin bir kadro hareketi olduğunu, ülkenin son dönemde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle zorunluluktan doğduğunu, bunalan milletimize bir nefes aldırmak, umut olmak adına siyasetteki yol yürüyüşüne başladığını özellikle ifade etmek isterim. Son dönemde ülkemizde var olan sıkıntıları herkes şikayetçi. Ancak bu şikayetlerini genelde yan yana geldikleri dar ortamlarda yapıyorlar, geniş ortama geldiklerinde de gerçek fikirlerinin dışında başka bir gündemi konuşuyorlar. Karanlığa küfrediyorlar.Biz bir mum yaktık, bu ışığın etrafında 83 milyon birleşsin ve kadim bir medeniyetin temsilcisi olan bu aziz millet hak ettiği yönetimi DEVA kadrolarıyla birlikte bulsun diyoruz” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Av. Şahin, “AK Parti’den ayrılmanıza ne neden oldu?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

“DEVA Partisi hiçbir siyasi partinin devamı niteliğinde değil. Milletin dertlerine deva olmak maksadıyla, AK Parti’nin eski yöneticilerinin de bulunduğu az sayıda arkadaşın bulunduğu bir partidir. 90 kurucular kurulu üyemizin 75’i yeni siyasi kişiler. Sadece yüzde 25’lik bölümü eskiden siyaset yapmış isimlerden oluşuyor.

AK Parti’de neler iyi gitmedi de bugün buradayız? Aslına bakarsanız bunu 83 milyonun tamamı bunu görmüş durumda. Ortak akıl, istişare ve kadro hareketi olarak partimizi lanse ettik. Genel başkanımızın yol yürüyüşünde ‘Düşün peşimize gelin’ anlayışı değil ‘Hep birlikte milletimizin arkasından yürüyelim’ anlayışı yatmakta. Dolayısıyla AK Parti kurulurken ortak akılla, istişareyle ve bir kadro hareketi olacak düşüncesiyle kurulmuştu. Zaman içerisinde bu niteliklerin tamamını kaybetmiş olması en önemli sebeptir. İkincisi ise siyaset yapış tarzımız değişti. AK Parti’deki siyaset tarzının değişmesi AK Parti’den DEVA’nın içerisinde bulunan arkadaşların kopmasına vesile olmuştur. 2002’de yola çıkarken ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ desturuyla yola çıkılmıştı, şuanda devleti yaşatmak için herkesin hakkının yendiği bir duruma geldik. DEVA’nın içerisinde yer alan kurucu arkadaşlarımızın en büyük itirazlarından birisi budur.”

“MİLLETİN İRADESİNİ ALMIŞ HER PARTİ İLE İTTİFAK KURARIZ”

 “Amacımız Eylül ayı başında büyük kongremizi yapmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde de bu yıl herhangi bir seçimin olma ihtimali yok. Eğer pandemi döneminde Cumhur İttifakı bir baskın seçim düşünüyorsa kendi intiharına karar vermiş demektir. Şuanda canımızla uğraşıyoruz. Eğer seçim dayatılırsa bu millet cevabını verir. 2021 yılında mevcut iktidarın seçimlere gideceğini düşünüyoruz. Bu seçimlere de DEVA Partisi tek başına girecek, 83 milyon ile ittifak yapacak. 83 milyon ile yaptığı ittifakta da seçim sandıkları açıldığında ülkeyi yöneten iktidar olarak yola çıkacak. Kamuoyunun en fazla sormak istediği hadise ‘HDP ile olur musunuz?’ sorusu. Anadolu’nun kalbinden söylüyoruz. Dünyanın merkezi Çorum. İlk medeniyet merkezlerinden birisi burası. Parlamentoya resmi yollardan seçilmiş ve gelmiş olan hiç kimseyi ayrıştıracak, ötekileştirecek bir dili DEVA Partisi temsilcileri ve yöneticileri olarak asla kullanmayacağız. Biz 83 milyonun kardeşliğini savunuyoruz. Eğer bir engel varsa, suça karıştığı iddia ediliyorsa bu partiyi seçime sokmazsınız. Yargıtay, Cumhuriyet Başsavcılığı açar davasını Anayasa Mahkemesi kapatır o partiyi. Seçime girmiş, devletin resmi mercilerinden seçim yeterliliğini almış, parlamentoya temsilci göndermiş ise millet iradesini yok sayamazsınız. DEVA hareketi için olmazsa olmaz millet iradesinin dokunulmazlığıdır. Demokratik yollardan parlamentoya girmiş her zeminle irtibatta kurabiliriz, görüşme de yapabiliriz. Ama seçimler için söylüyorsanız Demokrasi ve Atılım Partisi bu ittifakı milletimizle yapacak."

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ