O OPERASYONDA 5 KİŞİ TUTUKLADI

Okuduğunuz haber
VALİ ÇİFTÇİ’NİN İADE  ETTİĞİ KARAR KABUL EDİLDİ

REKTÖR BEY NE OLACAK BU ÜNİVERSİTENİN HALİ?

Anasayfa   /    Gündem    /    VALİ ÇİFTÇİ’NİN İADE  ETTİĞİ KARAR KABUL EDİLDİ

VALİ ÇİFTÇİ’NİN İADE  ETTİĞİ KARAR KABUL EDİLDİ

Çorum Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’nün yazısı kapsamında meclise iade edilen üç karar değişiklik yapılmadan Valiliğe geri gönderildi.

GÜNDEM      05 Mart 2020 - 10:47     0

VALİ ÇİFTÇİ’NİN İADE  ETTİĞİ KARAR KABUL EDİLDİ

 

 

Vali Mustafa Çiftçi’nin iade yazısında; İl Genel Meclisi’nin kendi görev ve yetkileri haricinde karar alıp araştırma yapmak üzere komisyonlar oluşturduğu, valilik makamı aracılığı ile konularla ilgili kurumlardan yazılı bilgi alınabileceği, basit konular için komisyon kurulması veya komisyonun çalışıyor gösterilmesinin etik olmadığını belirttiği ayrıca İl Genel Meclisinin görev ve yetkileri harici karar almaması gerektiğini dile getirdiği vurgulandı. 

İade yazısının okunmasının ardından meclise iade edilen tarımda çalışan kadın ve erkek sayısı ile ilgili önergenin Tarım ve Hayvancılık komisyonuna havale edilmesi, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili önergenin araştırılması için Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna havale edilmesi ile kazılarda çıkan eserlerin durumu hakkındaki önergenin görüşülmesi için Turizm komisyonuna sevk edilmesi konusu değişiklik yapılmadan aynen kabul edildi. Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Merkezi Başkanı Osman Günay, alınan kararların 37 üyeden 34’ünün kararı ile alındığını kararların tekrar gönderilmesi durumunda Valiliğin imzalamaması halinde de geçerli sayılacağını ancak mahkemeye başvuruladabileceğini dile getirdi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Bektaş da konuşmasında Çorum meclisinin hizmet konusunda büyük yol katettiğini, henüz kilittaşının ne olduğunu bilmeyen iller bulunduğunu belirterek önergelerin ön komisyonda incelenerek verildiğini bu bakımdan tüm üyelerin vicdanının rahat olduğunu söyledi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ