Yılmaz: Çorum’u değnekçilere teslim ettiler

Okuduğunuz haber
CHP’YE İNCE OPERASYON: 3 VEKİL İSTİFA ETTİ

Başarılı başkan Temur tekrar aday

Anasayfa   /    Siyaset    /    CHP’ye İnce operasyon: 3 vekil istifa etti

CHP’ye İnce operasyon: 3 vekil istifa etti

CHP'li milletvekilleri  Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

SİYASET      29 Ocak 2021 - 19:45     0

CHP’ye İnce operasyon: 3 vekil istifa etti

 

CHP içindeki bazı konuları yazdıkları mektupla eleştiren İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

3 VEKİLDEN AÇIKLAMA

Yalova Milletvekili Özcan Özel, istifa açıklamasında ''Önerilerimize yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zarureti doğmuştur. Bundan sonraki çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Partim için yapmış olduğum her çalışmadan onur duyuyorum. Ciddi bir uyarı ve işaret fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum'' dedi.

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da ''Partimizin öz evlatlarını ve birliğini düşünmemiz gerektiğini anlattım. Düşüncelerimiz ciddiye alınmadı. Partimizin politikalarında değişiklik olmaması üzerine mektup yazdık. Türkiye seçeneksiz değildir. Memleketimizde güneşli güzel günler yakındır'' diye konuştu.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İzlenen politikalarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerinin zarar göreceğine dair derin kaygılarım, bu yönetimle yan yana yürümemi engelleyecek çok ciddi politik görüş ayrılıkları, eksik parti içi demokrasi uygulamaları, ötekileştirme, birlik beraberliği bozan saygısızlık, sevgisizlik ve çıkarcılık ortamı nedeniyle partimden istifa ediyorum."

CHP'NİN SANDALYE SAYISI 135'E DÜŞTÜ

Böylece CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü. Meclis'teki sandalye dağılımı şu şekilde:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 289, Halkların Demokratik Partisi: 56, Milliyetçi Hareket Partisi: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2,
Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, Demokrasi ve Atılım Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10.

İstifa eden milletvekillerinin, Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacağı iddia ediliyordu.

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Çelebi 23 Temmuz 1984 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Amasya’da tamamlayan Çelebi, İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Sonrasında Kara Harp Okulu’nu dördüncülük ile bitirdi ve 2007 yılında Teğmen rütbesi aldı. Sistem mühendisi olarak mezun olan Çelebi, 1 yıllık eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra ise uçak pilotluğu ile ilgili eğitim aldı.

Daha önce kumpas davaları nedeniyle 41 ay cezaevinde yatan Çelebi, cezaevinde iken eşi Kezban Merey Çelebi ile evlendi. Yaşadığı olayları ise “Teğmen” ismini verdiği kitabında yazdı. CHP’nin 35. ve 36. Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Çelebi, Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstü başarı ile bitirdi. Online eğitim alanında ise önemli projeleri hayata geçirdi. PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunan Çelebi, Almanca ve İngilizce dillerini biliyor.

HÜSEYİN AVNİ AKSOY KİMDİR?

1956 yılında Karabük’ün Safranbolu ilçesinde doğan Hüseyin Avni Aksoy, ilköğrenimini köyünde, orta ve lise öğrenimini Safranbolu'da birincilikle tamamladı. Ardından ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 ve 1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisasını yaptı. 2000 yılında Karabük Tabip Odası başkanlığına seçildi. 3 dönem Tabip Odası Başkanlığı yaptı. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Aksoy, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Tıp eğitiminin sonrasında siyasete atılan Aksoy, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Bölgesi, 1'nci sıradan milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

ÖZCAN ÖZEL KİMDİR?

13 Ocak 1959' da Karamürsel'de doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Şemsiye'dir. Matematik öğretmeni olan Özel, Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden 1979 yılında mezun oldu. Yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra çeşitli okullarda matematik öğretmeni olarak çalıştı. Daha sonrasında ise memuriyetten istifa eden Özel, özel bir dershanenin kurucu temsilciliğini ve müdürlüğünü yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İlçe Yöneticiliği, İl Sekreterliği ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Yalova İli'nden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili seçildi. Özel, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ