Okuduğunuz haber
YILMAZ: ÇORUM’U DEĞNEKÇİLERE TESLİM ETTİLER

CHP’ye İnce operasyon: 3 vekil istifa etti

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yılmaz: Çorum’u değnekçilere teslim ettiler

Yılmaz: Çorum’u değnekçilere teslim ettiler

-Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi grup başkan vekili Tuncay Yılmaz, Çorum belediyesine tepki gösterdi. Yılmaz, belediyenin aldığı bu kararın hem vicdanen hem de hukuka aykırı olduğunu söyledi.

SİYASET      28 Ocak 2021 - 13:15     0

Yılmaz: Çorum’u değnekçilere teslim ettiler

 

AK Partili Çorum Belediyesi yönetimi Gazi ve İnönü Caddelerinde otoparkın ücretli hale getirilmesi için bir ihale yapması Çorumluları kızdırdı.

Esnafın  ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşadığını belediyenin aldığı bu kararın hangi amaca hizmet ettiğini anlayamadıklarını ifade eden Tuncay Yılmaz, RotaÇorum’a yaptığı özel açıklamada  yargıya gideceklerini  belirterek belediye yönetimine şu soruları yöneltti.

 

Her iki daireye bir otopark, her 30 M2 işyerine bir otopark bedeli ödeniyor mu?

Paralar Vakıfbank’taki iller bankası otopark hesabına yatırılıyor mu?

Belediye sadece otopark yapmak için bu fonu kullanıyor kullanıyor mu ya da Gazi Caddesi bile paralı otoparka çevrildiğine göre neden kullanmıyor?

Belediyenin vatandaştan aldığı otopark bedeli her sokak için ayrı belirleniyor mu?

Gazi caddesinde belediyenin en yüksek otopark bedeli 5000 TL civarında mı?

Normalde otopark ücreti 20000 TL ama belediye yer gösteremediği için bu bedelin 1/4 ünü alıyor mu?

Bu tarz otopark ücreti alınamayacağı konusunda Danıştay kararları varken bu karar ile bisiklet yolu gibi projelerinde belediye yönetimine geri adım attıran Gazi ve İnönü Caddeleri esnafı cezalandırılmak mı isteniyor?

Vatandaştan bu zamana kadar toplanan fondaki oto park paraları ne oldu? Nerelere kullanıldı?

Hem otopark parası toplayıp bu fondan para alarak katlı park yapıp milletin hizmetine sunmak yerine otopark görünümlü iş merkezleri yaparak vatandaştan para toplamaktaki amaç nedir?

Belediyeyi borç batağından kurtardığını söyleyen belediye yönetimi üç kuruş otopark ücretine neden göz dikti?

“ÇORUM’U DEĞNEKÇİLERE TESLİM ETTİRMEYECEĞİZ”

“Esnafımızın arkasında ya da yanında olduğunu söyleyen iktidar siyasileri ve sayın başkan bu kararı esnafımızın karşısında olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Biz CHP Belediye Meclis grubu olarak esnafa rağmen bu ihalenin yapılmaması gerektiğini ve bu kararın karşısında olduğumuzu, bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini kamuoyuna duyuruyoruz. Bu karar hem vicdana hem de hukuka aykırıdır. Çorum’u değnekçilere teslim ettirmeyeceğiz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ