YAMANER, HABERİNE YORUM YAPAN 1800 KİŞİYE DAVA AÇTI

Okuduğunuz haber
COVİD-19’DAN ÖLEN HASTA: BURASI KERBELA’YA DÖNDÜ

SAHTE SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    COVİD-19’DAN ÖLEN HASTA: BURASI KERBELA’YA DÖNDÜ

COVİD-19’DAN ÖLEN HASTA: BURASI KERBELA’YA DÖNDÜ

Çorum’da korona virüsünden ölen hastanın ölmeden önce hastanedeki ilgisizlikten yakınarak, çektiği sıkıntılar nedeniyle milletvekilinden yardım isteyip Covid-19 servisinde yatan hastaların ilgisizlikten zor durumda olduğunu belirtmiş.

SAĞLIK      22 Aralik 2020 - 11:26     0

COVİD-19’DAN ÖLEN HASTA: BURASI KERBELA’YA DÖNDÜ

Çorum’da Covid-19 hastalığından hayatını kaybeden bir kişinin ölmeden önce milletvekiline attığı mesajda ilgisizlikten yakınarak, kimsenin kendileriyle ilgilemediğini belirtip milletvekilinden yardım istediği ortaya çıktı.

Mehmetçik Anadolu Lisesi memurlarından Muharrem Karaaslan (48) 16 Aralık Salı günü Erool Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 hastalığından hayatını kaybetti.

Çorum’da koronavirüs nedeniyle eşini kaybeden Nilgün Karaslan, tedavi sürecinde eşinin hastanede yaşadığı sorunları dile getirerek sitem etti.

“BURASI KERBELA’YA DÖNDÜ”

Muharrem Karaaslan, milletvekiline attığı mesajında; "Selamünaleyküm vekilim. Erol Olçok ikinci göğüs hastanesinde tedavi görmekteyim. Sizden istirhamım, burada yatanlar zor nefes alıyorlar. Hemşireler işini görüp kapıyı kapatıyorlar. Bir daha ne zaman gelecekse o zamana kadar uğramıyorlar. Kapıdan çıkarken diyorum hemen kapatıyor. Masa üstünde telefon var dahiliniz kaç bir şey olursa arayalım söylemiyorlar. Millet odalarda bağırıp duruyor. Allah rızası için bu konuya bir el atın. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah” ifadelerini kullanmış.

Karaaslan, bu mesajın hemen ardından da “yoğun bakım servisleri”, “Covid-19 acil yoğun bakımları” ifadelerini kullandığı iki mesaj daha atmış.

Bu mesajlardan 2,5 saat geçtikten sonra Muharrem Karaaslan aynı milletvekiline şu mesajı atar: “Üç saat oldu vekilim kimse gelmedi. Karşıda su var, onu içeceğim, yandı içim. Kerbela’ya döndüm. Bekliyorum benim gibi kaç kişi daha böyledir. Hayırlı geceler inşallah. Kusura bakmayın.”

İlk mesajından 2 saat 48 dakika, son mesajından ise 1 saat 22 dakika sonra akşam saat 22.40’ta milletvekili mesaja cevap verir: Geçmiş olsun ilgileniyorum.

Ancak bu mesajdan sonra da değişen bir şey olmaz.

Yakınlarının ifadesine göre, 5 Aralık’ta hastaneye giderek durumunun kötü olduğunu ifade eden Muharrem Karaaslan, hastanede yer olmadığı için eve gönderilir. 8 Aralık’ta tekrar hastaneye giden Muharrem Karaaslan’a bir pratisyen hekim tarafından 500 mg 30 tabletlik ağrı kesici reçete edilerek eve gönderilir. 12 Aralık’ta nefes darlığı ve şikayetlerinin yoğun bir şekilde artmasının ardından tekrar hastaneye giden Karaaslan’ın yatışı yapıldı. Bu tarihte hastaya ciğerlerinin büyük bölümünün enfekte olduğunun görüldüğü söylenir.

Hastaneye gittiği ilk tarih olan 5 Aralık’tan, hastaneye yatırıldığı tarih olan 12 Aralık tarihine kadar geçen sürede 48 yaşındaki Muharrem Karaaslan’ın durumu her geçen gün daha kötüye giderken, yakınlarının iddiasına göre yeterince ilgilenilmemesi sonucu 16 Aralık tarihinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Muharrem Karaslan’ın eşi Nilgün Karaslan, eşinin telefonundaki son mesajları okuyunca kahrolduğunu ifade etti. Covid-19 yoğun bakım servisinde hastaların kendi haline bırakıldığını ileri süren Karaslan, sosyal medyada eşinin telefonunda bulduğu mesajları paylaştı.

Karaslan, “Eşimin whatsapp mesajlarında bir bardak suyun dahi kendisinden çok görüldüğünü üzülerek öğrendim. Hastalarımızın böylesi bir ilgisizlikle karşı karşıya olması son derece düşündürücü” mesajıyla paylaşım yaptı.

Yaşadıkları bu üzücü olayın başkalarının başına gelmemesi için üzüntü ve sitemlerini kamuoyu ile paylaşan acılı aile, yekililerden konuyla ilgili duyarlılık beklediklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ