Okuduğunuz haber
ZAMLARA GAZ LAMBALI PROTESTO: LAMBAYA PÜF DE!

Tanınmış firmalar AHL'yi terk etti

Anasayfa   /    Siyaset    /    Zamlara gaz lambalı protesto: Lambaya püf de!

Zamlara gaz lambalı protesto: Lambaya püf de!

Çorum İyi Parti teşkilatı hükümetin yaptığı zamları, gaz lambalısı ile protesto etti. İYİ Parti İl Başkanı “Yolsuzluklar karşısında milletimize ‘lambaya püf de, of deme, oh de’ diyoruz" dedi.

SİYASET      18 Temmuz 2021 - 15:21     0

Zamlara gaz lambalı protesto: Lambaya püf de!

 

İYİ Parti Çorum teşkilatı Kadeş Barış Meydanı’nda AK Parti hükümetinin son olarak yaptığı zamları protesto etti.

Partililerin de katılımıyla Kadeş Barış Meydanı’nda elindeki gaz lambasıyla birlikte basın açıklaması yapan İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum’da 4 kişilik bir ailenin sabah, öğle ve akşam üç öğün her biri birer simit yese yanında da bir bardak çay içse ortalama 1.400 TL ödeyeceğini söyledi.

'7 KİLOGRAM BUĞDAY 1 LİTRE GAZ YAĞI EDİYOR'

Doğalgaza ve elektriğe gelen zamların insanları alternatif aramaya yönelttiğini vurgulayan Özsaçmacı, “siz bilmezsiniz o eski günleri yağ kuyruğunu, gaz kuyruğunu diye sıralayan iktidar payandası bizi iyice mukallit etti” diye konuştu. Özsaçmacı yağa, şekere, una, ekmeğe, çaya, simide, kömüre, gaza, elektriğe suya zam yapıldığını aktardı.” Saçmacı, doğalgaza, elektriğe gelen zamların vatandaşları alternatif aramaya yönettiğini, bu gidişle insanların gaz lambalarını nostalji duvarlarından indirip kullanacağını kaydetti. Özsaçmacı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kullanalım kullanmasına da gaz yağının fiyatını biliyor musunuz? Şöyle anlatayım 7 kilogram buğday satarsan, 1 litre gaz yağı alabilirsin. Asgari ücretin kalan kısmı yağı almaya ancak yetiyor. Bir yüzükle gelip, simit hesabı yapıp, milleti idare lambasına muhtaç eden bu güne ne denir? Bu millet ne yapsın? Tüm bu yolsuzluklar karşısında milletimize, ‘lambaya püf de, of deme oh de’ diyoruz.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ