Okuduğunuz haber
KADEM: KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

AK PARTİLİLERDEN 3 İSİM HAKKINDA SUÇ DURYURUSU!

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    KADEM: KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

KADEM: KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Çorum Temsilciliği tarafından Aslı Dal hakkında kamuoyuna yazılı basın açıklamasında bulunuldu.

SAĞLIK      06 Ocak 2021 - 16:10     0

KADEM: KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

 

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aslı Dal, 03.01.2021 tarihinde dini nikâhlı olduğu ve 3 çocuğunun babası Polat Hatal tarafından ne yazık ki boğularak öldürülmüştür. KADEM Çorum Temsilciliği olarak her zaman belirttiğimiz şekilde; yaşama hakkı, insan haklarının temelini oluşturan mutlak bir haktır.

Eşref-i mahlukât olan insanın yaşama hakkının, insani ve vicdani değerlerden yoksun kişiler tarafından gasp edilmesi kabul edilemez. Bizler, şiddete karşı etkin mücadelenin geniş bir perspektifle, her an her yerde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun da; ailede, okulda, işte, sokakta, kısacası hayatın her alanında ve her yaşta etkin ve uygulanabilir bir eğitimle mümkün olabileceği kanaatindeyiz.

Kadem Çorum Temsilciliği olarak, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlara bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Faillerin en ağır cezayı almasını sağlamak için ailelerinin ve yakınlarının haklı mücadelelerinde yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Kadına karşı şiddetin insanlığa karşı bir suç olduğunu ve bu suçu engellemek adına çaba gösteren herkesle dayanışma içinde olacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz."

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ