Güloğlu, Alparslan Türkeş'i andı

Okuduğunuz haber
LEBLEBİ Mİ KAVRULACAK, ÇORUM'UN PARASI MI?

Şahiner'den, Kavuncu'ya: Boş vaatlere karnımız tok

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Leblebi mi kavrulacak, Çorum'un parası mı?

Leblebi mi kavrulacak, Çorum'un parası mı?

Çorum Belediyesi,  Hitit Üniversitesi tarafından  gerçekleştirilen,“Leblebide farklı kavurma koşullarında oluşan fiziksel ve kimyasal değişimlerin belirlenmesi ve üretim süreci optimizasyon” adlı projeye 15 bin liralık destek verdi.

EKONOMİ      09 Nisan 2021 - 11:49     0

Leblebi mi kavrulacak, Çorum'un parası mı?

 


Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim görevlisi  Hakan Apaydın tarafından hazırlanan ve Çorum belediyesi tarafından 15 bin lira destek verilen projeye CHP belediyesİ meclisi grup başkan vekili Tuncay Yılmaz tepkki gösterdi.
Belediye ile Hitit Üniversitesi arasında gerçekleştirilen “bir fikrim var” isimli proje kapsamında  akademisyen Hakan Apaydın  tarafından hazırlanan “Leblebide farklı kavurma koşullarında oluşan fiziksel ve kimyasal değişimlerin belirlenmesi ve üretim süreci optimizasyon” adlı projeye 15 bin liralık destek verilmesini eleştiren Yılmaz, “Leblebinin farklı sıcaklarda kavrulmasının Çorum’a ve leblebi esnafına ne gibi bir yararı var? Lütfen çıkıp biri bunun izahını yapsın” dedi.
Tuncay Yılmaz, bu nedenle konuyla ilgili CHP Meclis Grubu olarak açıklama yapmak zorunluluğu hissettiklerini kaydeden Yılmaz, belediye yönetimine çeşitli sorular yöneltti. Denetim Komisyonu üyelerinin 45 gün görev yaptığını belirterek, “Bu komisyon, Belediye’yi denetlemek için vardır. İç denetim mekanizmasının bir parçasıdır. Muhalefet raporla ilgili eleştirilerini yöneltir, idare ise cevap verir. Ama burada tam tersi oluyor” dedi.
Doğrudan temin yönteminin ve maliyet hesaplamalarının yanlış yapıldığının tespit edildiğini, yine ‘leblebinin farklı sıcaklarda kavrulmasının verdiği tepkimeyle’ ilgili hazırlanan projeye Belediye’nin vereceği maddi desteğe şerh koyduklarını belirten Yılmaz, "Bunları burada dile getirmeyeceğiz de nerede dile getireceğiz?” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ