SEMT SAHALARININ İHALESİ EKİM’DE YAPILACAK

Okuduğunuz haber
ÜNAL, ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

“BOĞAZKALE MEYVE ÜRETİCİSİ ZORDA”

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    ÜNAL, ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

ÜNAL, ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Hitit Üniversitesi Erol olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp fAkültesi Öğretim Üyesi Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sevim Ünal, toplum sağlığı için en büyük yatırımın anne sütü olduğunu bildirdi.

SAĞLIK      08 Ekim 2020 - 14:23     0

ÜNAL, ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

 

Ünal, anne sütünün önemi ve gerekliliğine dair şu bilgileri paylaştı;

“Şüphesiz ki yeni bir bireyin ailenize katılması hayatınız boyunca yaşayacağınız en mutlu ve mucizevi anlardandır. Bu küçük aile bireyinin beslenmesi için en ideal besin olan anne sütünün doğanın bir başka mucizesi olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu iki mucizenin anne ve bebek sağlığı için önemi ve faydaları saymakla bitmez.

Anne sütü bebeğiniz için en ideal, doğal, her zaman kullanıma hazır ve ucuz besindir. Anne sütü bebeğinizin ilk aşısıdır, bebeğinizin sindirim sisteminde zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engeller ve enfeksiyonlara karşı onu korur. Sindirimi kolaydır ve ağrı kesici etkisi vardır. Uzun süre emzirilen bebekler daha huzurlu, zeka düzeyleri daha yüksek, erişkin yaşlarda daha sağlıklı bireyler olur. Emziren anneler de gebelikte aldığı kiloları daha hızlı verirler. Uzun süre bebeklerini emziren annelerde yumurtalık-meme kanseri, diyabet, depresyon, kanama ve osteoporoz daha az görülür.

Zamanında doğmuş bebekler için en uygun beslenme şekli kendi annesi tarafından emzirilmesidir. Anne sütü tek başına bebeğin tüm gereksinimlerinin ilk 6 ayda tamamını, enerji gereksiniminin 6-12. aylarda %50 ve 12 aydan sonra %30’unu karşılar. Erken doğmuş bebeklerin de hızlı büyümek, daha az hasta olmak, hastalandıklarında daha hızlı iyileşmek ve daha sağlıklı olabilmek için anne sütüne daha çok ihtiyacı vardır.

Sevgili aileler anne ve bebek sağlığı için emzirme çok önemlidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın sağlıklı olmaları ve daha iyi gelişmeleri için ilk 6 ay tek başına anne sütüyle beslemeli, emzirmeye 2 yaşına kadar devam etmeliyiz. Unutmayın ki sağlıklı bir toplum ve geleceğiniz için yapılacak en büyük yatırım anne sütüdür.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ