BAHRİ HOCA’YA FALINDA YOL GÖRÜNDÜ

Okuduğunuz haber
"ÖLÜLERİMİZİ RAHAT BIRAKIN"
Anasayfa   /    Gündem    /    "ÖLÜLERİMİZİ RAHAT BIRAKIN"

"ÖLÜLERİMİZİ RAHAT BIRAKIN"

Çorum Osmancık yolunun yapımı devam ederken, bazı bölgelerde yol güzergâhının değişmesi çeşitli mağduriyetleri de gündeme getirdi.

GÜNDEM      05 Ekim 2020 - 16:10     0

 

 

Çorum Osmancık yolunun Kırkdilim köyü geçişinde güzergahın değişmesi üzerine köyün mezarlarının üzerinden yolun geçeceği öne sürüldü.

Çorum istikametinden Osmancık istikametine gidiş yönünde Kırkdilim köyünün sol tarafından geçmesi planlamış olan yolun sağ tarafa alınmasının üzerine köyün mezarlığının bir bölümü kaldırılacak.

Kırkdilim köyü girişine yapılacak olan kavşağın mezarlık bölgesi yerine karşı tarafa yapılmasının daha uygun olacağını dile getiren köy sakinleri, mezarlığın karşı tarafında müsait bir alan olmasına rağmen kavşağın mezarlarımızı ortadan kaldıracak şekilde yapılmasını geçmişimize karşı yapılan saygısızlık olarak görüyoruz, atalarımızın mezarlarının yerlerinden kaldırılmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

Edinilen bilgilere göre Mart 2021 tarihinde mezarların bir bölümünün taşınması planlanıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ