KPSS MARATONU YARIN BAŞLIYOR

Okuduğunuz haber
VALİ ÇİFTÇİ’Yİ ‘TEHDİT’ ETTİ CEZAYI YEDİ

MHP FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN MASKE DAĞITTI

Anasayfa   /    Gündem    /    VALİ ÇİFTÇİ’Yİ ‘TEHDİT’ ETTİ CEZAYI YEDİ

VALİ ÇİFTÇİ’Yİ ‘TEHDİT’ ETTİ CEZAYI YEDİ

Çorum İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’ye yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle 'kamu görevlisini tehdit'ten cezaya çarptırıldı.

GÜNDEM      05 Eylül 2020 - 16:32     0

VALİ ÇİFTÇİ’Yİ ‘TEHDİT’ ETTİ CEZAYI YEDİ

 

 

Çorum İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi sosyal medya üzerinden tehdit  ettiği gerekçesiyle 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Bekir Özsaçmacı hakkında sosyal medyada Vali Mustafa Çiftçi’yle ilgili yaptığı paylaşımın ardından, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret ve basit tehdit suçu”ndan Çorum Başsavcılığı tarafından kamu davası açılmıştı.

Çorum 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı basit tehdit suçundan temyiz yolu kapalı olmak üzere 500 lira para cezasına çarptırıldı. Özsaçmacı’nın cezaya itirazı da reddedildi.

‘ÇORUM’U DAR EDECEĞİM’ DEMİŞTİ

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı sosyal medya hesabından ceza almasına neden olan paylaşımda, “Süfyan ile Hind’in oğlu Muaviye onun da oğlu Yezid, o da vali olmuştu ilk. Burası Şam değil, sen de Şam şeytanı isen, sana Çorum’u dar edeceğim. Hoş değil, boş geldin. Beşbin yıllık Türk varlığını kafana çakacağım” demişti.

Bekir Özsaçmacı, Vali Mustafa Çiftçi’ye yönelik hakaret ve tehdit iddiasına karşı mahkemede yaptığı savunmada, mesajında kastettiğinin Çorum valisi Mustafa Çiftçi olmadığını söyledi. Özsaçmacı, kendisinin halen siyasi bir partinin Çorum teşkilatında il başkanlığı görevini sürdürmekte olduğunu belirterek, “Suça konu paylaşımı müşteki göreve başladıktan yaklaşık 1 hafta sonra yapmıştım. Bu paylaşımı yaptıktan sonra da kendisi ile birkaç defa makamında ve farklı protokollerde görüşme imkanım oldu. Bizim daha sonra müşteki ile görüşmemize rağmen aramızda hiçbir soğukluğun bulunmaması, yine de hakkımda bu şekilde şikayette bulunması, Valilik makamının sekretaryası tarafından söz konusu paylaşımın yanlış anlaşılması yüzünden meydana gelmiştir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatıma karar verilsin” demişti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ